Tudorel Toader se războiește cu Marian Oprișan pentru o clădire de patrimoniu

Andrei Marcu ACTUALITATE

Dezvăluirea recentă, făcută de Tudorel Toader, potrivit căreia Marian Oprișan, fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, i-ar fi lăsat un mesaj telefonic, în aprilie 2019, prin care ministrul ar fi fost informat că va fi schimbat, la propunerea CEX al PSD, dacă nu promovează legea amnistiei și grațierii, nu a fost făcută fără un scop precis.

Mai mult, actualul rector al Universităţii „Al. I. Cuza” are o serie de interese în Vrancea.

Face demersuri, care se pare că au succes, pe lângă noua conducere liberală a Consiliului Judeţean Vrancea să obţină sediul unui imobil de patrimoniu din Focşani, recent reabilitat, pentru a deschide în Vrancea, judeţul său natal, mai multe linii de studii ale Universităţii din Iaşi, pe care o conduse. Vrea să deschidă în Focșani o filială a universității sale.

citește și: Clanul ALEXE, încă un chilipir. Plătește CFR-ului, chiria de trei ori sub prețul pieței

Marian Oprișan, în calitate de vicepreședinte al CJ Vrancea se opune ca imobilul de patrimoniu, recent reabilitat, să fie pus la dispoziția Universității ieșene.

Vicepreședintele Oprișan consider că această clădire ar trebui să devină Palatul Culturii din Vrancea. De altfel, chiar de Ziua Unirii Principatelor Române, adică duminică, 24 ianuarie, la inaugurarea clădirii, Oprişan a întrerupt discursurile celorlalţi oficiali pentru a anunţa că nu este de acord cu trecerea clădirii în administrarea Universităţii la care rector este Tudorel Toader, discuţii avansate fiind şi cu Universitatea din Bucureşti, care la rândul ei vrea să înfiinţeze două secţii la Focşani, potrivit Adevărul.ro.

Fosta Prefectură Putna

Construcţia fostului Palat Administrativ a început în 1913, denumit Palatul Putna, unde a funcționat prefectura, edificiul fiind opera arhitectului Daniel Renard. Construcția a fost destul de anevoioasă, fiind afectată de Războiul Balcanic din 1913, ea fiind, însă, recepţionată pe 26 octombrie 1915. Clădirea are trei nivele, respectiv demisol, parter şi etaj, peste 80 de încăperi, printre care şi două mari săli de şedinţe.

Imobilul a fost distrus în cel de-al doilea război mondial.

În 2015, Marian Oprișan anunța că în această clădire va funcționa Palatul Copiilor. A fost reabilitată în mandatul său.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Israel – creștere alarmantă a infectărilor cu SARS-Cov-2 la copii. Nu se deschid școlile
Deși Israelul vorbește despre o posibilă imunizare de turmă, după ce persoanele de peste 40 ...