Ungaria va organiza un referendum privind sancțiunile impuse Rusiei
Ungaria este prima țară din blocul comunitar care face o consultare populară privind sancțiunile impuse Rusiei. Propunerea aparține premierului maghiar, care susține că acestea au fost dictate arbitrar de către birocrații de la Bruxelles, fără ca oamenii să fie consultați.
„Pas cu pas, o parte din ce în ce mai mare a lumii devine o victimă a războiului”, a spus Viktor Orbán, în discursul lui de la tribuna Parlamentului.
Războiul dintre Ucraina şi Rusia ar fi fost un război local, dacă nu ar fi fost transformat într-un război economic global prin sancţiunile economice occidentale impuse Rusiei, a afirmat premierul ungar.
Războiul va fi de durată, a mai previzionat Orbán. “America și UE ajută Ucraina cu arme și bani, iar rezervele Rusiei sunt infinite, atât din punct de vedere uman, cât și din punct de vedere al armelor. În vecinătatea Ungariei războiul va continua şi în acest an şi în anul viitor, economia mondială este ameninţată cu prăbuşirea, iar economia europeană este în pericol de colaps. Din cauza sancţiunilor, azi, ţările Europei plătesc o suprataxă pentru petrol, gaze naturale şi energie electrică, în timp ce în America prețul gazului și al electricității este mult mai mic faţă de prețurile europene,” a mai precizat vorbitorul.
“Occidentul este de partea războiului, iar Ungaria este de partea păcii”
“Vinovată pentru creșterea prețurilor la energie nu este economia, ci politica, mai exact deciziile politice de la Bruxelles”, potrivit premierului ungar,
“Occidentul este de partea războiului, iar Ungaria este de partea păcii,” a spus ferm întâiul dregător maghiar.
În loc să continuăm și să adâncim războiul, noi cerem o încetare imediată a focului și negocieri de pace”, a subliniat Viktor Orbán, menţionând că “în războiul economic global, fiecare țară are propriile interese, iar cel mai important lucru pentru Ungaria este protecția securității, a suveranității economice și naționale, relatează Hirado preluat de Rador.
citește și: Fostul jucător al Stelei, Magiun Barbu, e fan Viktor Orbán
Guvernul ungar este primul din Europa care va întreba populația despre sancțiuni
Guvernul ungar este primul din Europa care va întreba oamenii despre sancțiunile impuse împotriva Rusei, a precizat Viktor Orbán, în Parlamentul ungar.
Premierul a subliniat că Uniunea Europeană acuză adeseori Ungaria de încălcarea valorilor europene, în timp ce principala valoare europeană este democrația. Cu toate acestea, sancțiunile nu au fost adoptate în mod democratic, ci au fost decise de birocrații de la Bruxelles și de elitele europene. Cetăţenii europeni nu au fost întrebaţi în pofida fatului că ei plătesc preţul sancţiunilor, a precizat Viktor Orbán, adăugând: Cabinetul așteaptă un răspuns de la oameni în cadrul unei consultări naționale, dacă sunt de acord cu sancțiunile și dacă sprijină adoptarea altor sancţiuni. Viktor Orbán a spus despre sancțiuni: „Dacă acestă situaţie va continua, întreaga Europă va pierii”.
Cetăţenii Europei au devenit mai săraci din cauza birocraţilor de la Bruxelles şi a elitelor europene, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi, iar sfârșitul războiului încă nu se vede.
Guvernul este capabil să asigure aprovizionarea cu energie a țării
Guvernul este capabil să asigure aprovizionarea cu energie a Ungariei. Există o cantitat suficientă de gaze naturale, energie şi petrol. Cantitatea stocată în depozitele de gaz ale Ungariei acoperă 41 la sută din consumul anual al țării, şi au fost asigurate livrări suplimentare cu Rusia. Dat fiind faptul că 85 la sută din necesarul de gaze este acoperit din importuri, Ungaria nu poate influența semnificativ prețurile, astfel că trebuie diminuat consumul, a precizat Viktor Orbán, solicitând statului, companiilor de stat, instituțiilor, familiilor și mediului de afaceri să reducă consumul.
El a mai adăugat că valoarea subvențiilor acordate familiilor este de 30 %, din veniturile lunare, în timp ce în Austria, țară vecină, este 6%, iar în Germania de 20%.
Prețul kwh este de 0,11 Euro, în Ungaria, iar în România de 0,22 Euro, cel mai ridicat dintre țările Uniunii Europene, conform ultimului Barometru Eurostat.
Cât costă un parc fotovoltaic? Cum să te încălzești cu energie solară?