PROPAGANDA PRINSĂ ÎN OFFSIDE / Recursul compensatoriu, gândit de Prună, nu de Toader

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Recursul compensatoriu, atât de hulit azi de propagandă şi pus în seama lui Tudorel Toader, ministrul justiţiei, a fost gândit de Raluca Prună, fost ministru al justiţiei în cabinetul Dacian Cioloş. Această normă juridică stabilea că din pedeapsă se reduc 3 zile la fiecare lună de încarcerare şi fiecare deţinut are dreptul la minimum 3 metri pătraţi.

Din 10.500 de eliberaţi pe baza legii, doar 1,2 % au comis fapte reprobabile, scrie un răspuns al Ministerului Justiţiei, la întâmplinarea lui Florin Roman, deputat PNL.

Asta după ce Avocatul Poporului a realizat un amplu studiu privind condiţiile inumane din puşcării, iar CEDO a dat câştig de cauză multor victime ale sistemului.

Parlamanentul condus de coaliţia PSD-ALDE a modificat, în procesul de adoptare a legii, doar două norme, în baza concluziilor CEDO, respectiv 6 zile câştigate la lună, în loc de 3 şi minim 4 metri pătraţi pentru un deţinut, în loc de 3 cât stabilise Raluca Prună.

Odată ce televiziunile aservite sistemului au anunţat apocalipsa, după moartea tânărului de 25 de ani, atacat de o gaşcă rivală, USR a anunţat că va depune  un proiect de lege de abrogare a legii privind recursul compensatoriu, în baza căreia mii de deținuți au fost eliberați din penitenciare înainte de termen. Majoritatea liderilor USR provin din guvernul Cioloş.

Mai mult, avocatul Adrian Toni Neacşu a calculat cum a fost eliberat Marius Rusu, agresorul de duminică din clubul din Mediaş, care a înjunghiat mortal un tânăr de 25 de ani. “Din 4.748 zile, Rusu Marius a executat efectiv, fără beneficiul legii recursului compensatoriu – 408 zile, 3.538 de zile. La asta se adaugă 96 de zile câștigate prin munca prestată, adică în total de 3.634 de zile. Trebuia să execute cel puțin 3/4 pentru a putea fi liberat condiționat, adică 3.561 de zile. Repet, a executat 3.634 de zile efectiv. Concluzia: cu sau fără cele 408 zile din recursul compensatoriu putea fi liberat condiționat,” scrie avocatul.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
FIFOR: Iohannis a impus blocada asupra guvernului
După ce Klaus Iohannis a anunţat că refuză din nou nominalizarea Olguţei Vasilescu la Dezvoltare ...