PROTESTE ANTI-PROGRESISTUL MACRON / 280.000 de protestatari în stradă. Un mort în blocada „vestelor galbene”

Alina Maria Bogdan INTERNATIONAL Principal

Un protestatar a murit, mai mult de 200 au fost răniți, peste un sfert de milion de oameni au ieșit pe străzile Franței, supărați de creșterea prețurilor la combustibili, relatează BBC. Înconjurat de demonstranţi, un şofer s-a panicat şi a accelerat. A ucis o femeie.

Vestele fosforescente împotriva politicii inflaţioniste a lui Macron

Potrivit ministrului de interne Christophe Castaner, în jur de 244.000 de ‘veste galbene’ au protestat sâmbătă în toată Franţa împotriva creşterii taxelor la carburant şi a scăderii puterii de cumpărare.   Manifestanţii conservatori îl acuză pe președintele Emmanuel Macron că abandonează „poporul de jos”.


‘Macron, demisia!’, a strigat mulţimea, la circa 100 metri de palatul prezidenţial, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului. Unii au aprins fumigene. Forţele de ordine, protejate de scuturi, au folosit gaze lacrimogene.

‘Ne gazează, dar noi suntem paşnici, nicio vitrină nu a fost spartă. Nu vrem decât să ne exprimăm ideile’, a declarat una din protestatare, Béatrice, în vârstă de 49 de ani.

Potrivit ministrului de interne, 52 de persoane au fost reţinute, dintre care 38 se află în arest preventiv, citează Agerpres, surse din poliţia franceză.

Şapte lei/litrul de motorină

Preţul combustibilului diesel, cel mai frecvent utilizat combustibil in masinile franceze, a crescut cu aproximativ 23% in ultimele 12 luni, pana la o medie de 1,51 de euro (aproximativ şapte lei) pe litru, cel mai mare preţ de la începutul anilor 2000, potrivit analizei agențiilor.

Prețurile mondiale ale petrolului au crescut în ultima perioadă, dar guvernul Macron și-a majorat impozitul pe hidrocarburi în acest an cu 7,6 cenţi pe litru pentru motorină și 3,9 centi pe benzină, ca parte a unei campanii pentru promovarea autoturismelor și combustibililor mai curaţi.

Decizia de a impune o creștere suplimentară de 6,5 centi pe motorină și de 2,9 centi pe benzină la 1 ianuarie 2019 a fost considerată ca fiind picătura care a umplut paharul.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Şase protestatari #rezist, amendaţi cu 300 de lei, după ce au vandalizat poarta casei deputatului Florin Iordache
Un număr de şase protestatari #Rezist, printre care Mălin Bot şi Marian Ceauşescu, care au ...