Prăbuşiri pe bursele americane din cauza războiului comercial cu China

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Acţiunile au scăzut pe bursele americane cu 3,5-4%, înregistrând cea mai mare prăbuşire din februarie încoace, din cauza războiului comercial declanşat de Trump Chinei, sunt de părere analiştii financiari.

Indicele Standard & Poors s-a prăbuşit catastrofal

Indice bursier S&P (care conține 500 de companii publice mari, majoritatea americane) s-au prăbuşit azi cu -13%, cu o uşoară apreciere spre seară.

Trezereria a crescut Yen-ul, ceea ce l-a enervat pe Trump, dar a spus că nu-l demite pe Jerome Powell, preşedintele Rezervelor federale, dar a acuzat o bancă centrală din SUA că a nu a controlat situaţia.

Bogaţii SUA au pierdut 99 de miliarde de dolari doar într-o singură zi, dar asta după ce anul acesta au câştigat mult mai mult decât au pierdut, comentează analiştii.

Nasdaq cea mai mare scădere în ultimii şapte ani

Dow Jones Industrial Average a scazut cu 836 de puncte, iar indicele Nasdaq 100 a scăzut cu peste 4% în cea mai proastă zi din ultimii şapte ani. Toți cei 30 de membri ai indicelui albastru s-au retras, Boeing și Caterpillar scăzând cu cel puțin 3,8%. Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor, provocând un sentiment publicului a unui președinte american imprevizibil, cu interes în rentabilizarea activelor mai riscante, susţine Bloomberg.   Un pic de panică „Ceea ce vedeți acum este un pic de panică – nu vom spune că acest lucru pare să se încheie cu ciclul”, a spus William Hobbs, șeful departamentului de strategii pentru investiții al Barclays Investment Solutions din Londra. „Este o perioadă incredibil de profitabilă pentru investiţii.”

BNR recomandă prudenţă

Eugen Rădulescu, director în cadrul BNR la departamentul stabilitate financiară, recomandă românilor temperarea împrumuturilor.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Compania americană Ford reduce numărul de locuri de muncă
Ford, cel de-a doua producător american de autoturisme, a trecut la reduceri masive de job-uri, ...