BALKAN INSIGHT / Forțele Aeriene ale SUA vor cheltui 40 de milioane de dolari pentru modernizarea unei baze în centrul Transilvaniei

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII Principal

Forțele Aeriene ale SUA vor cheltui 40 de milioane de dolari până la jumătatea anului 2019 pentru modernizarea unei baze în centrul Transilvaniei, în scopul de a descuraja ambițiile rusești din regiune, a declarat un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, pentru Balkan Insight.

„Cele 40 de milioane de dolari pentru îmbunătățirea infrastructurii de la Câmpia Turzii includ finanțarea începută deja din anii 2009 – 2011, finanțarea din 2015-2018, contribuţia Inițiativei europene de Apărare, bani din programul EDI 2019, care încă nu a fost aprobaţi,”  a declarat colonelul Davina Petermann, șef al biroului de relaţii publice a Diviziei Inițiativei Europeane pentru Apărare USAFE. „Aceste îmbunătățiri demonstrează angajamentul pe termen lung al SUA față de Europa, permițând în același timp capacitatea noastră de a răspunde rapid în cazul apariției unei crize în Europa”, a adăugat ea.

Violări ale spaţiului aerian din Marea Neagră de către avioane ruseşti

Anunțul publicat recent, potrivit căruia avioanele britanice Royal Air Force, desfășurate în cadrul misiunii NATO de Poliție Aeriană la baza Mihail Kogălniceanu din sud-estul României, au interceptat recent un număr din ce în ce mai mare de avioane rusești deasupra Mării Negre, a îngrijorat lumea. Ultimul incident a avut loc pe 23 august, când UK Typhoons a interceptat un avion rusesc Be-13 provenind din Crimeea. Cu o zi înainte, RAF a raportat că a interceptat două avioane de luptă rusești tot pe Marea Neagră, în timp ce pe 15 august găsise nu mai puțin de șase avioane. Rusia a spus – prin intermediul Ambasadei sale de la Londra – că a răspuns provocărilor aviaţiei britanice.

O bază de descurajare a agresiunilor Rusiei

Defense News, o publicaţie de specialitate, a publicat un articol prin care arăta că baza modernizată din România ar putea găzdui drone MQ-9 Reaper, dar încă nu s-a luat nicio decizie.  Aceeași publicație a afirmat că 25 de milioane de dolari vor fi cheltuiţi pentru infrastructura care ar permite planificarea misiunilor și operațiunilor de zbor, concepute pentru a descuraja acţiunile Rusiei pe flancul estic al NATO. Baza aeriană a Aviaţiei Militare Române, în apropiere de Câmpia Turzii, localitate din centrul Transilvaniei, a fost înființată în iunie 2002, când forțele armate au trecut printr-o reorganizare. Cunoscută ca fiind cea mai performantă bază aeriană din România, aeroportul găzduieşte escadrile de lupte 711 si 712, echipate cu LanceR-uri MiG-21 fabricate si reconditionate de către sovietici, precum si escadrilele 713 si 714 ale elicopterelor, care operează pe IAR-330, aminteşte corespondentul Ana Maria Luca. Forțele Aeriene Române au inaugurat în 2006 un nou sistem de radionavigație la Câmpia Turzii, care a transformat-o în cea mai modernă bază a forțelor aeriene din țară: orice tip de aeronavă poate ateriza și decola în orice moment al zilei sau al nopții, pe orice vreme.

Exerciţiul „Vulturul dacic,” cu participarea aviaţiei militare americane

România a investit 15 milioane de euro în noul sistem. Până în anul 2014, patru avioane canadiene de tip McDonnell Douglas CF-18 Hornets au fost detaşate până ce au fost mutate la baza aeriană Siauliai din zona baltică pentru poliţia vamală. Baza a găzduit, de asemenea, mai multe exerciții americano-românești în ultimii ani. Forțele aeriene ale SUA au adus două rachete F-22 de la Tyndall Air Force Base din Florida, în prezent fiind staționate în Germania. Luptătorii participă la un exercițiu comun cu Forțele Aeriene din România, într-o misiune numită „Vulturul Dacic”. Ministrul român al apărării, Mihai Fifor, care a fost prezent la ceremonia de la 20 august la Câmpia Turzii, a declarat pe Facebook că a fost mândru să primească a doua oară celebrele Raptors în România. „Țara noastră rămâne un pilon de stabilitate pe flancul estic al Alianței, în zona Mării Negre – o placă tectonică activă în platoul de securitate nord-atlantic”, a spus el.

Pregătirea pistelor pentru F-15

Cu toate acestea, imaginile din satelit  arată că, în ciuda unor lucrări de construcție, mai ales între 2013 și 2016, când baza a început să găzduiască exerciții comune americano-românești, baza trebuie îmbunătățită pentru a fi capabilă să primească pe pistă un F-15 și să aibă facilități mai bune de depozitare a combustibililor. Forțele Aeriene ale SUA au cheltuit deja aproape 6 milioane de dolari pentru repararea unei piste și construirea unui nou hangar, despre care Defense News a spus că ar putea fi folosit pentru a găzdui o serie de drone cum ar fi MQ-9 Reaper.

Doar o mică parte din bugetul renovărilor aeroporturilor militare din Europa au ajuns la Câmpia Turzii

Totuşi, publicaţia amintită, comentează că doar o parti mică de bani din totalul de 200 de milioane de dolari pentru renovarea bazelor aeriene din Europa prin intermediul Inițiativei Europene de Apărare au ajuns la Câmpia Turzii. Baza românească a primit cea mai mică sumă. Banii urmau să finanțeze infrastructura, logistica şi depozitele de combustibil. Aici urmau să aibă loc centre de instruire, în conformitate cu bugetul de apărare din 2018 semnat de președintele Donald Trump, în decembrie 2017. De asemenea, forțele aeriene ale SUA vor investi aproximativ 21,6 milioane de dolari până la jumătatea anului 2019 în baza și aeroportul Mihail Kogălniceanu din sud-estul României. Pentru anul fiscal 2019, Pentagonul a primit, de asemenea, 6,5 miliarde de dolari pentru Inițiativa Europeană de Apărare, EDI, program care a început în 2016 și are ca scop reasigurarea aliaților est-europeni ai NATO că sunt apăraţi, precum și descurajarea Rusiei de a efectua alte incursiuni spre Europa, ca urmare a anexării Crimeei de Sud.

De asemenea, România și-a majorat cheltuielile pentru apărare în 2017 la 2% din PIB pentru a se conforma cerințelor NATO, majoritatea banilor fiind destinaţi achizițiilor de arme și echipamente, inclusiv pentru reînnoirea parcului său aerian.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
EXECUŢIA BUGETARĂ / Investiţiile publice au crescut cu 29,8%
Deficitul bugetar după primele șapte luni este de 1,26% din PIB (11,9 miliarde de lei), ...