O nouă comasare a alegerilor

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

Astăzi, coaliția de guvernare, potrivit surselor politice, va bate în cuie calendarul electoral din toamnă. Fostul cuvânt de ordine “comasarea” revine pe agenda discuțiilor. De data aceasta, comasarea unui tur de scrutin prezidențial cu votul pentru parlament. Dacă s-ar putea, conform tacticienilor puterii, s-ar comasa ambele tururi prezidențiale, dar nu se poate.

Prima variantă de comasare

Prima variantă de comasare, conform calculelor, ar uni în turul doi alegerile prezidențiale cu cele parlamentare.  Primul tur ar avea loc în ziua de 24 noiembrie, urmând ca în ziua de 8 decembrie să se organizeze turul II al prezidențialelor, împreună cu parlamentarele.

ascultă și: Nicolae Ciucă ar trebui susținut de americani – susține Adrian Zuckerman, fostul ambasador SUA

A doua variantă de comasare

A doua variantă de comasare ar însemna alegeri prezidențiale pe 24 noiembrie (turul I) împreună cu cele parlamentare, iar turul II să rămână pe 8 decembrie, soluție agreată de liberali. În acest scenariu, inflația de prezidențiabili ar fi justificată pentru tragerea în sus a listelor parlamentare ale partidelor mici. Mai mult, candidatul charismatic, în stare să adune voturi de la partidele mai mici, ar fi în avantaj, fiindcă le poate propune soluția imorală, pe modelul Pavlov, 2004. Adică, accederea la guvernare.

A treia variantă: puhoi de alegeri

A treia variantă este cea a alegerilor parlamentare și cele prezidențiale organizate separat. Un scenariu ar fi acela în care românii sunt chemați pe 10 noiembrie la primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 24 noiembrie pentru cel de-al doilea tur, iar pe 8 decembrie să aleagă următorii parlamentari ai României.

Această variantă este utilă unui partid de rețea, cum este PSD.

PNL va merge pe varianta: “eu sunt mic, tu fă-mă tare și te voi răsplăti ca președinte!”

Fățărnicia lui Barack Obama 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PNL anunță zilele pentru alegerile din toamnă: Pe 1 decembrie votăm la parlamentare. Primul tur al prezidențialelor, pe 24 noiembrie
PNL a finalizat negocierile cu PSD, privind data alegerilor prezidențiale și parlamentare. În ciuda speculaților ...