Consilierii lui Nicușor Dan folosesc mașinile Primăriei în interes propriu

Alina Maria Bogdan INVESTIGAȚII ACTUALITATE investigatii

Nicușor Dan este acuzat în ultima vreme de dublă măsură în ceea ce privește gestionarea bugetul public. Pe de o parte, actualul edil declară faptul că prin acțiunile sale a salvat Primăria Capitalei de la faliment și este un garant pentru cheltuirea judicioasă a banului public. Pe de alta parte, aceste declarații sunt contrazise de informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că mașinile de serviciu ale PMB sunt folosite, în interesul personal, de apropiații săi.

Cel mai recent exemplu este cel al lui Radu Costinel, consilier al edilului general pe probleme de ordine publică, respectiv Poliția Locală. Acesta a folosit autoturismul de serviciu în interes personal, în timpul weekend-ului, pentru a căra materiale de construcție în folosul muncitorilor de la casa sa, în construcție, în localitatea Fierbinți, din județul Ialomița.

Cazuri similare au mai fost consemnate în presă de-a lungul mandatului lui Nicușor Dan. Este vorba despre Ramona Nicoleta Dinu, fost senator USR și cooptată de Nicușor Dan pe postul de consilier specializat pe guvernanță corporativă și insolvență, care obișnuia să facă deplasări frecvente la Constanța, orașul său natal.

Consilierii personali ai lui Nicușor Dan zburdă pe banii publici, ca pe propria feudă

O altă situație de acest gen este cea a autoturismului încredințat consilierului Tudor Măcicășan, surprins în urmă cu doi ani la Cluj-Napoca. Ulterior s-a aflat că mașina fusese folosită de iubita acestuia pentru a merge la festivalul Electric Castle.

În acest din urmă caz, în urma dezvăluirilor din presă, Nicușor Dan a afirmat că l-a sancționat pe consilier cu 10 la sută din salariu pe o perioadă de trei luni și i-a solicitat să achite contravaloarea benzinei folosite. El susține că va cerceta și acum va încredința cazul Comisiei de Disciplină dacă vina lui Radu Costinel va fi probată.

Această măsură de cercetare și orice soluție i s-ar aduce, nu va elimina fondul problemei. Modul în care s-au succedat situații și comportamente similare, tolerate de primarul general, nu a schimbat anumite comportamente ale consilierilor apropiați ai lui Nicușor Dan. În percepția acestora, este pus un semn de egalitate între interesul public și cel personal, și de a folosi resursele PMB pentru propria persoană.

Candidatul PSD-PNL la Primăria sectorului 2 e pe locul 1

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan este categoric: PNL îl susține doar pe Nicolae Ciucă la prezidențiale
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a transmis ieri un mesaj hotărât către partenerii de coaliție și ...