Viktor Orbán a vândut meciul cu Ucraina pe zece miliarde de euro

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a fost pus cu botul pe labe, în urma ofertei de nerefuzat a Ursulei von der Leyen, de a primi prima tranșă dintr-un grant european, destinat țărilor din Europa de Est, de 10,2 miliarde de euro. S-a abținut, ca un pisoiaș luat în brațe de de cumătra Comisiei Europene, de la votul pentru începerea negocierilor de aderare accelerată a Ucrainei la Uniunea Europeană.

Afară leu – în sală – pigmeu, cam așa s-ar putea spune despre comportamentul său de la reuniunea de azi a Consiliului European. Bunica mea avea o vorbă “cum face banul din om, neom.” Așa s-a întâmplat și cu premierul maghiar, care și-a vândut toate principiile pentru un sac de bani, trimiși de Ursula în trezoreria de la Budapesta.

Suveranism până la bani, cam așa s-ar înțelege șpagatul de zile mari al lui Orbán. Liderul rebel al Europei, considerat de unii putinist (el având bursă cu un an înaintea mea în SUA), a demonstrat că banul face din om neom.

Suveranism până la bani

Toate promisiunile sale, că lipsa banilor europeni vor fi compensate cu investiții publice-private din China și din țările arabe și că va asigura dezvoltarea țării fără ajutorul UE, s-au fleșcăit într-o zi, în care liderului de la Budapesta i s-au înmuiat genunchii, când a văzut purcoiul de bani al Ursulei.

Viktor Orbán a arătat lumii că totul în viață e legat de bani. Că cine dă mai mult e prietenul său. În ziua celebrului compromis, Putin a negat că e prieten cu el, zicând că el și Fico, premierul Slovaciei, sunt doar naționaliști, care țin cu țările lor. Prin flick-flack-ul făcut la Comisia Europeană, Orbán a adus Ungariei peste zece miliarde de euro, bani care păreau pierduți, semn că Bruxelles-ul știe când să mărească potul. E clar că dă mai mult decât Moscova, cu prețul preferențial acordat Ungariei la gaz.

Sigur că Ucraina și Republica Moldova nu vor intra mâine în UE. Trebuie să îndeplinească cele șapte criterii ale Acordului de la Copenhaga. Viktor Orbán a amintit că Ucraina a îndeplinit doar trei.

Mare zmeu, înainte de summit, și-a înmuiat genunchii la oferta de nerefuzat a Ursulei. Într-adevăr, Viktor Orbán ține cu țara. Și-a călcat vorbele, pentru a se piglui în țară ca erou. Vine acasă cu zece miliarde.

Prezent la Școala de vară de la Tusványos, acum un an jumătate, Viktor Orbán a spus că Huexist nu va fi posibil atât timp cât UE va da mai mulți bani, decât cotizația Ungariei pentru membership.

Klaus Iohannis se întoarce cu nimic. Ba nu, cu rânjetul cabotin al iluzoriei victorii a lui Zelenski. Dacă i-ați fi văzut surâsul entuziast din timpul anunțului oficial că Ucraina va începe procesul de aderare la UE, în contrast cu fața de mort, din timpul întrebării: „dacă ați început negocierile pentru intrarea României în Schengen?”, ați fi înțeles că președintele României e „bine meritat” de români.

Viktor Orbán s-a jupuit de principii, dar s-a întors cu banii europeni.

Îmi aduc aminte, cu acest prilej, întrebarea unui minoritar etnic, când l-am invitat să-mi facă o ofertă de montat piatră pe alei: “ai banu’ pe tine?” Și Orban se întoarce în Ungaria, bătut în salbe de aur, cu banul pe el.

Transportatorii îi cer lui Ciolacu să nu-l susțină pe Sorin Mititelu, la șefia ASF, un om certat cu legea

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Update – Explozie solara gigantica, radiatii uriase, efecte asupra sanatatii la nivel planetar
Update – 15 decembrie 2023 Explozia solara este in evolutie. Siteurile de profil anunta pentru ...