Rareș Bogdan dă lecții de istorie parlamentarilor europeni

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat în plenul Parlamentului European că „românii sunt cetățeni europeni prin excelenţă şi nu de azi, de ieri.”

„Nu ne mulțumim cu jumătăți de măsură. Vrem integrarea deplină în Spaţiul Schengen în 2024,” a spus el, atrăgând atenția că răbdarea românilor „are o limită” și limita „a fost atinsă.”

El a continuat: „Dacă Dumnezeu nu ne aşeza la gurile Dunării, la intersecţia intereselor imperiale, lângă ruşi, în calea planurilor lui Stalin, azi eram printre primele trei economii din Uniunea Europeană. Am mai fost între primul și al doilea Război Mondial, când mulţi dintre voi ne dădeaţi exemplu de ţară funcţională, modernizată şi cu o economie remarcabilă. Avem resurse uriașe: aur, uraniu, seleniu, cupru şi mult petrol si mai ales gaze, în curând cât pentru a aproviziona jumătate din Uniunea Europeană şi un pământ fertil curat care poate hrăni 100 de milioane de cetăteni, noi suntem puţin peste 20 doar. Şi multă sare, sare care a aprovizionat mare parte din vechiul Imperiul Roman și întreg Imperiul Habsburgic. Când Imperiul Roman, de pe vremea Împăratului Domițian, plătea tribut, taxe strămoşilor mei, actualul teritoriul al Austriei fusese cucerit de 100 de ani. Romanii nu s-au atins de Dacia mult timp, căci se temeau de ea. Iar peste 1500 de ani, alt român, Iancu de Hunedoara, era numit de Papa de la Roma „atletul lui Hristos,” pentru că l-a oprit pe Mehmed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, să cucerească întreaga Europă.” „Înţelegeţi odată că suntem afectați economic grav, peste 1.5% din PIB-ul ţării mele se pierde, iar extremismul ia amploare în una dintre cele mai tolerante țări europene,” a mai afirmat Rareş Bogdan, citat de news.ro.

Ursula mituiește Ungaria cu 10 miliarde de Euro pentru votul în Consiliul European

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Transportatorii îi cer lui Ciolacu să nu-l susțină pe Sorin Mititelu la șefia ASF, un om certat cu legea
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) solicită PSD să vină cu o altă ...