Armata israeliană a început asaltul asupra Fâșiei Gaza

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Palestinienii din nordul Fâșiei Gaza au denunțat presei occidentale aprige lovituri aeriene și de artilerie, în cursul zilei de luni dimineața. În același timp, infanteria armatei israeliene, susținută de tancuri, a intrat în enclavă ca un asalt terestru, informează Reuters.

Raidurile aeriene israeliene au lovit zone din apropierea spitalelor Shifa și Al-Quds din orașul Gaza, iar militanții palestinieni s-au ciocnit cu forțele israeliene, într-o zonă de graniță la est de orașul Khan Younis, în sudul enclavei, a informat presa palestiniană. Benjamin Netanyahu susține că esta a doua etapă a războiului declanșat de brutala incursiune Hamas din 7 octombrie 2023. Peste 1.400 de israelieni au murit, în principal civili uciși în timpul atacului inițial, de asemenea o cifră fără precedent.

8000 de palestinieni au fost uciși de la începutul conflictului militar și 1.400 de israelieni

Forțele israeliene au lovit ținte în Siria și Liban, informează The Guardian.33 de camioane umanitare au trecut granița din Egipt pentru populația civilă, coborâtă în bunchere.

Ministerul Sănătății din Gaza a declarat că numărul deceselor în rândul palestinienilor a depășit 8.000, majoritatea fiind femei și minori. în timp ce tancurile și infanteriei israeliene au urmărit ceea ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a numit o „a doua etapă” a războiului declanșat de brutala incursiune a Hamas din 7 octombrie. Bilanțul este fără precedent în decenii de violență israeliano-palestiniană.

Atacul armatei israeliene s-a desfășurat împotriva Rezoluției ONU, inițiată de statele arabe, votată de 120 de țări, privind armistițiul beligeranților israeliano-palestiniei. Conform The Times of Israel, 120 de țări au votat în favoarea rezoluției introdusă de Iordania, în timp ce doar 14 au votat împotrivă, printre care Statele Unite, Austria, Croația, Cehia, Fiji, Guatemala, Ungaria, Israel, Insulele Marshall, Micronezia, Nauru, Papua New Gineau, Paraguay și Tonga.

România s-a abținut.

Joe Biden s-a referit la o soluție politică a conflictului, adică două state, ceea ce acum nu e viabil. Acesta coincide cu poziția Kremlinului.

George Simion: Sportul este o prioritate pentru AUR

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alarmă pentru administratorii firmelor/ Se limitează cash-ul și se interzic împrumuturile între firme!
Legea 296/2023, publicată în Monitorul Oficial de vineri, 27.10.2023 – aduce modificări la legea 70/2015, ...