De ce a pierdut David Popovici cursa de 200 m la Campionatul Mondial?

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

După ce a obținut un timp senzațional în semifinale, David Popovici părea că are de îndeplinit o simplă formalitate, la Fukuoka, în proba de 200 de metri. A plecat bine în cursă, conducând în permanență, locul 1 părea ca și rezolvat. Din păcate, când mai erau cam 30 de metri de parcurs, românul a fost depășit. Nu doar de un adversar, ci de trei! În câteva secunde, practic, s-a pierdut, nu doar aurul mondial, ci și clasarea pe podium.

După ieșirea din bazin, David Popovici a fost surprins de un jurnalist japonez, turnându-și apă rece pe cap. ”Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat, sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost foarte bune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut,” a recunoscut fostul campion mondial al probei.

citește și: Ministrul Adrian Vestea vine cu plin la Timișoara: noul stadion și noua sală polivalentă

Înainte de finală, înotătorul român s-a plâns că apa e prea rece.

“Băiatul n-are pic de grăsime. E mai slab ca în primăvară și chiar ca acum două zile. Asta mărește flotabilitatea și l-ar fi ajutat în mod normal. Dar japonezii au apa mult mai rece. Popovici n-are protecție termică deloc. Ca să se încălzească corpul, tiroida dă comanda de căldură în hipoderm. Dar arderea glucozei necesită oxigen. Căldura în hipoderm se obține doar cu reacție aerobă. Asta consumă din oxigenul prezent în sânge. Practic, Popovici a rămas fără oxigen din cauza apei reci,” a comentat Adrian Marius Radu, antrenor la IDM.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Europarlamentarii liberali cer sprijin financiar pentru fermierii români
Europarlamentarii liberali Dan Motreanu şi Daniel Buda au solicitat Comisiei Europene sprijin financiar suplimentar pentru ...