Viktor Orbán: Ucraina nu-l învinge pe Putin

Marius Ghilezan Uncategorized ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Într-un interviu acordat cotidianului BILD din Germania, premierul maghiar Viktor Orbán a catalogat insurecția lui Prigojin fără nicio importanță.

Liderul maghiar nu consideră evenimentul drept o slăbiciune a lui Putin. “Când gestionezi situația în 24 de ore, asta înseamnă că ești puternic.” “Cei care cred că Putin poate fi înlocuit nu înțeleg poporul rus,” a mai spus Orbán.

Jurnalistul german Paul Ronzheimer l-a mai întrebat dacă Putin va fi reales în 2024. A răspuns categoric “Da.”

„Ce l-ar putea doborî pe Putin în zile, săptămâni, luni?” – a insistat reporterul. “Este un lider ales al Rusiei. Și el este popular, iar structurile din spatele lui sunt destul de puternice. Așa că trebuie să luăm în serios întregul complex rusesc,” a răspuns liderul maghiar.

Ațâțat de reporter să spună ce-l diferențiază de ceilalți lideri est-europeni în relația cu Ucraina și Rusia, Viktor Orbán i-a reamintit că revolta împotriva sovieticilor e în ADN-ul maghiar, de la Revoluția din 1956, invitându-l pe neamț să viziteze Muzeul Terorii.

citește și: Proiect PSD-PNL de scoatere a UDMR-ului din Parlament și decapitarea partidelor mici și mijlocii

El a mărturisit că ține cu Ungaria, că luptă pentru poporul maghiar.

Cât despre realația occidentului cu Ucraina, el susține că “ingineria cooperării dintre Ucraina și Occident este un eșec.”

În cele din urmă, țara vecină va pierde vieți, nu are cum să învingă Rusia, este concluzia premierului maghiar.

„Ucraina nu mai este o țară suverană”

Zelenski face ce zic americanii. Ucraina nu mai este o țară suverană. Nu are bani, nu are arme. Ei pot lupta doar atâta timp cât noi îi susținem,” a mai spus premierul de la Budapesta.

Întrebat despre decizia Curtea Penală Internațională de a-l aresta pe Putin pentru crime de război, dacă vine în Ungaria, îl va aresta pe Putin. A răspuns categoric nu.

Cât despre decizia Ungariei de a bloca ultima tranșă de bani ai UE către Ucraina, Viktor Orbán a spus că așteaptă clarificări despre intenția Occidentului privind negocierea soluțiilor de pace.

Întrebat dacă l-ar suna pe Vladimir Putin pentru discuții, a spus că nu are de ce să-l sune. N-are ce vorbi, pentru că Occidentul nu a luat o decizie în sensul începerii negocierilor de armistiție.

La insistențele reporterului de a smulge ceva în favoarea Ucrainei, liderul de la Budapesta l-a atenționat ce au pățit nemții în cel de-al doilea război mondial când s-au dus peste Rusia.

Cât despre forța NATO, Orbán e convins că e net superioară Rusiei.

Întregul interviu poate fi lecturat AICI!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Nicolae Ciucă vede alfel decât Ciolacu scăderea prețurilor la alimente de bază
După o întâlnire cu miniștrii PNL, președintele partidului Nicolae Ciucă a tras concluzia că prețurile ...