The New York Times: Scholz a ajuns la Washington spre „finalul jocului” din Ucraina

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, vizitează Washingtonul pe fondul îngrijorărilor legate de „finalul jocului” din Ucraina, este titlul de ieri de pe prima pagină a ziarului american the „New York Times.” La briefing-ul de ieri, Joe Biden l-a lăudat pe Cancelarul german Olaf Scholz, citind de pe o hârtie. În replică liderul german a spus că în problema Ucrainei vor ajuta Kiev-ul „atât cât este nevoie”, cu toate că existau suspiciuni despre neînțelegerile dintre cei doi pe problema livrărilor de tancuri. Presa de limbă germană reclamă că în avionul nou Konrad Adenauer, cancelarul n-a fost însoțit în călătoria trans-oceanică, așa cum se obișnuia mereu de cei 25 de ziariști și de oameni de afaceri. Discuția de la Casa Albă s-a ținut cu ușile închise. Doar la început au avut scurte declarații. Amândoi purtau mască de culoare neagră. Și s-au întreținut o oră și jumătate în fața unui șemineu. Interesant e că Olaf Scholz a vorbit în engleză.

Cancelarul Olaf Scholz a ajuns vineri în capitala americană pentru o vizită de lucru la președintele Biden, stârnind speculații că vor avea loc discuții despre modul în care se va sfârși războiul din Ucraina.

Nu este o vizită oficială de stat, cu presă și fanfară, mai notează publicația.

Friedrich Merz, liderul principalului partid de opoziție din Germania, a întrebat, printr-o interpelare parlamentară, „Care este scopul călătoriei sale la Washington? De ce călătorești acolo? Ar fi trebuit să explici asta aici,” a mai spus acesta.

Scopul vizitei: ajutorul militar până la capăt dat Ucrainei

Biroul de presă al cancelarului s-a rezumat să trimită doar un rând scris presei: vizita va avea ca scop sprijinul occidental pentru Kiev.

Teama că asistăm la jocul final al războiului din Ucraina l-a trimis pe Scholz la Washington, a spus Ulrich Speck, un analist german de politică externă.

Nils Schmid, purtătorul de cuvânt al social-democraților de centru-stânga, aflați la guvernare în Germania, a respins ideea că discuțiile se vor concentra pe „un joc final.” El a mai spus că se vor discuta mai multe scenarii.

Jocul final sau răscularea populațiilor europene

Publicația americană mai susține că liderii europeni sunt îngrijorați de modul în care “jocul final” se va disputa în alegerile prezidențiale din anul viitor din SUA și că populația va obosi să tot susțină Ucraina în războiul cu Rusia, mai ales din punctul de vedere al costurilor mari la energie și la teama de a merge pe front.

„Majoritatea cetățenilor doresc ca Germania să continue să fie alături de Ucraina”, a spus Cancelarul Scholz, înainte de a pleca în SUA.

Un alt punct de pe ordinea de zi ar putea fi Iranul, au spus parlamentarii opoziției, deoarece Germania a fost supusă unei presiuni crescânde din partea Israelului pentru a se împotrivi Iranului care îmbogățește uraniul radioactiv.

Problema chineză a fost un subiect secret, în condițiile în care Washingtonul a avertizat că Beijingul ia în considerare trimiterea de arme în Rusia.

Deutsche Welle susține că reuniunea a fost că misiune cancelarului a fost eșuată: Scholz în vizită la Biden, cu mâna goală, titrează ediția de limbă română.

Un grup de militari ucraineni au intrat în sate rusești. Au ucis o persoană și au rănit un copil

În timpul întâlnirii de la Washington, presa rusească a anunțat că un grup de militari ucraineni s-au infiltrat pe teritoriul de vest al Rusiei, intrând într-o serie de sate, luând ostatice.

Guvernatorul Briansk Aleksandr Bogomaz a spus că grupul, pe care Kremlinul în consideră “terorist” a împușcat și a ucis o persoană și a rănit un copil.

Președintele rus Vladimir Putin a dat un răspuns neobișnuit de rapid, susținând că Rusia a fost lovită de un „atac terorist,” jurând că armata rusă va zdrobi ceea ce spunea că este un grup de sabotaj ucrainean, susține Radio Europa liberă. De partea opusă, un consilier militar al președintelui Zelenski a negat acțiunea, spunând că adversarii au comis o provocare tipic rusească.

 

Reuters / Căderea Bahmutului. Rușii au cale liberă spre “autostradă”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
De ce Ierusalim?
Ierusalimul  poate exista fără Israel dar fără Ierusalim nu poate exista Israelul. Anumiți oameni sunt ...