PNL vrea să reducă taxele pentru muncă

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Supraimpozitarea part-time-ului a fost ideea PSD, susțin liberalii. Ei cred că reducerea taxării muncii poate duce la venituri mai mari pentru români. Totodată, PNL crede că nu e suficientă reducerea taxelor, fără un plan chibzuit de reducere a inflației.

„Partidul Naţional Liberal este partidul care întotdeauna a susţinut reducerea taxării muncii, astfel încât românii să primească mai mulţi bani. PNL susţine ferm renunţarea la supraimpozitarea contractelor part-time, scăderea CAS (propunere iniţiată deja de PNL în Parlament) şi orice tip de măsuri care cresc veniturile, atât celor angajaţi la stat, cât şi la privat, fără a afecta mediul de afaceri”, arată liberalii, într-un comunicat.

PNL dă vina pe miniștrii PSD

Aceştia subliniază că supraimpozitarea contractelor part-time a fost o măsură propusă de PSD, partid care conduce atât Ministerul de Finanţe, cât şi Ministerul Muncii.

„PNL s-a opus la acel moment, dar ne aflăm într-o coaliţie şi a fost nevoie de un compromis, exact pentru a putea păstra cota unică şi a evita supraimpozitarea companiilor, o linie roşie pe care PNL a refuzat să o treacă. Prin acea măsură, PSD a mărit taxele pe muncă ale românilor care lucrau 2 sau 4 ore, rezultând dispariţia netă a zeci de mii de contracte de muncă. Nu se poate ca acum să încerce să îşi răscumpere greşeala faţă de acei oameni sufocând mediul de afaceri şi luând decizii care vor duce la creşteri de preţuri pentru bunuri şi servicii”, se precizează în comunicat.

Liberalii spun că, în cazul în care taxarea muncii este redusă punând presiune pe mediul de afaceri, puterea de cumpărare a românilor nu va creşte, ci din contră. „Dacă PSD îşi doreşte cu adevărat să îi ajute pe români, atunci aşteptăm de la ministrul de Finanţe de la PSD, Adrian Câciu, un plan pentru scăderea inflaţiei şi pentru ca România să se împrumute la dobânzi mai mici. Acestea sunt măsuri concrete care îi vor ajuta cu adevărat pe oameni”, punctează PNL. Potrivit liberalilor, există soluţii pentru scăderea taxării muncii, dar este nevoie de o viziune economică de ansamblu şi pe termen lung.

PNL mai explică modul prin care s-ar putea reduce taxarea, prin creșterea numărului locurilor de muncă.

Liberalii vor triplarea burselor școlare

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Prima voce a Pentagonului care recunoaște victoria Rusiei în Crimeea
Geopolicienii lumii s-au tot mirat de ce generalii Pentagon-ului nu au opinii legate de susținerea ...