Am mai pierdut o minune / Cascada Bigăr s-a prăbușit

Marius Ghilezan ACTUALITATE Diverse INEDIT Principal SOCIAL

Cascada Bigăr, declarată cea mai frumoasă din lume în 2014, de către o revistă internațională de specialitate, aflată în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit luni din cauze naturale, spune Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. Cu toate acestea, ghidul de turism Mircea Jumanca, citat de Deutsche Welle România, susține că prăbușirea are drept cauză intervenția omului în circuitul apei. Romsilva a respins afirmațiile activistului de mediu, catalogându-le drept ”false”. ”Cascada s-a prăbușit sub propria greutate, în urma acumulării în timp a travertinului și a mușchiului”, suliniază Romsilva.

Există construcții care pot fi reparate, dar cascada de la Bigăr, din păcate, nu va putea fi readusă niciodată la forma ei inițială. Problema care se pune acum este modul în care malul căzut în râu obturează cursul apei, fiind posibile inundații, în cazul unor precipitații abundente în zonă. noteaza Reper 24.

Citește și: I-au închis gura judecătoarei Adriana Stoicescu. “Vă doresc dictatură plăcută!” este mesajul ei

”Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, a anunțat Romsilva.

Sunt şocat, îmi pare rău. Era cel mai vizitat loc din judeţul nostru. O să analizăm ce este de făcut, dar cu natura nu te joci. E un fenomen normal, ne întristează pentru că aducea multă atenţie şi interes pentru zona noastră, dar Caraş- Severin are multe locuri frumoase şi vă invităm să le vizitaţi”, a declarat Romeo Dunca, presedintele Caras Severin, pentru News.ro.

Sute de investitori de pe Valea Almăjului își văd astfel distruse afacerile. Mulți au luat credite de la Bănci pentru a-și ridica pensiuni.

Natura s-a răzbunat pe ei.

Foto: Cascada Bigăr – ce a fost și ce a ajuns

Clotilde Armand, desființată în 10 puncte de fostul purtător de cuvânt al USR Ilfov

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sectorul 4, campion la promovarea Bacalaureatului
85 de elevi ai sectorului 4 dintr-o 100 au trecut examenul la Bacalaureat, relevă harta ...