Markus Söder, candidatul favorit al alegătorilor CDU-CSU la funcția de Cancelar al Germaniei

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE

Uniunea Creștin Democrată (CDU), formațiunea Angelei Merkel, a coborât la 28% din opțiunea alegătorilor germani, relevă ultimele sondaje de opinie, cu doar șase luni înainte de alegerile viitorului cancelar al Germaniei. Mandatul Angelei Merkel expiră în toamna anului 2021.

De ceva vreme a început bătălia internă dintre  Armin Laschet (CDU) și Markus Söder (CSU) din Bavaria. Cele două formațiuni merg împreună în alegeri de mai mulți zeci de ani.

Energicul Markus Söder este preferatul taciturnului Armin Laschet, relevă ultima cercetare social publicată de institutul Forsa din Berlin, la comanda grupului media Redaktionsnetzwerk Deutschland.

citește și: Revoltător: Portretistul Papei, înmormântat ca un borfaș

68% dintre membrii Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a lui Merkel îl susţin pe Söder drept candidat la postul de cancelar la scrutinul din septembrie.

Numai 21% dintre membrii CDU vor ca preşedintele actual al formaţiunii, Armin Laschet, să fie vârful de lance al campaniei conservatorilor, în vreme ce 11% sunt indecişi.

Markus Söder este primul ministru al landului Bavaria.

În luna ianuarie 2021, Klaus Iohannis i-a făcut o vizită la Munchen premierului bavarez. În declarația comună de presă, președintele român a subliniat că etnicii germani din România, care muncesc în Bavaria, reprezintă o punte deosebită.

Candidatul social democraților germani SPD este Olaf Scholz, ministrul de Finanțe al Germaniei. El e acuzat de implicarea în două imense scandaluri financiare ce cutremură în prezent politica germană: scandalurile Wirecard și Cum-Ex.

Markus Söder are toate șansele să devină noul Cancelar al Germaniei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Gogoașa înfuriată a ajuns pe canalul ARTE
Nu numai GOGOAȘA ÎNFURIATĂ a ajuns pe ARTE.Tv, ci și Viorel Cataramă, cel prezentat ca ...