Neue Zürcher Zeitung: AUR – Alternativa pentru România

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Succesul surpriză al tânărului partid populist de dreapta atrage atenția presei occidentale.

Conform sondajelor, acesta continuă să crească, notează publicația conservatoare Neue Zürcher Zeitung din Elveția.

Jurnaliștii de limbă germană vorbesc despre un nou partid naționalist, dar care nu este ostil UE. Publicația notează că liderul partidului, George Simion, are în spatele scaunului său un steag al UE.

„Nu suntem ostili UE, dar vrem să fim tratați de Bruxelles pe picior de egalitate așa cum e respectată Polonia,” spune George Simion într-un interviu telefonic, realizat deVolker Pabst, corespondentul din Istanbul.

Prima călătorie a lui Simion în străinătate, după alegeri, notează publicația, l-a dus la Varșovia. AUR a anunțat apoi că se va alătura familiei partidelor conservatorilor și reformiștilor, care, pe lângă partidul de guvernământ polonez PiS, include și forțe de extremă dreaptă, precum democrații din Suedia și Fratelli d’Italia.

Polonia este un model pentru Simion. „Niciunei alte țări din fostul Bloc de Est nu i-a reușit atât de bine transformarea (schimbarea)”. Guvernul naționalist din Varșovia încearcă să păstreze infrastructura strategică în propriile sale mâini. În plus, ar fi create stimulente pentru ca diaspora să revină. Simion nu menționează controversele legate de statul de drept,” mai scrie NZZ.

Moștenitorii SECURITĂȚII pun mâna pe 200 de MIL de lei, pentru campania vaccinării

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Videoclipul ”Acasă-i România,” cu 34 de MIL. de accesări, promovat de cea mai veche publicație conservatoare din Europa
Neue Zürcher Zeitung, cea mai veche publicație conservatoare din Europa, promovează videoclipul ”Acasă-i România,” a ...