Un ungur din Timișoara, protagonistul filmului maghiar care condamnă Trianonul

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Ungaria se pregăteşte să realizeze un film istoric despre consecinţele Tratatului de la Trianon. Pelicula în care rolurile vor fi interpretate de actori din cadrul Teatrului de Operetă din Budapesta va fi regizată de Marcell Iványi. Filmările urmează să înceapă în luna martie şi se vor încheia la începutul lunii aprilie, informează agenția de presă MTI. Va fi un musical.

Scenariul filmului de televiziune – care urmează să aibă o durată de 70 de minute – se bazează pe o poveste adevărată. La sfârşitul primul război mondial, Zoltán Dér (în film, Ernő Bór) era
locuitor al oraşului Timişoara şi cetăţean maghiar. Acesta a povestit întâmplările de după pierderea războiului şi consecinţele înfrângerii, care au zguduit nu numai ţara, ci şi viaţa sa personală.

citește și: Fetele de până la 13 ani provoacă mai multe certuri între părinți, decât băieții, relevă studiile The Economist

Tânărul a văzut cu ochii săi dezintegrarea Ungariei, ocuparea oraşului său natal, Timişoara, de către sârbi şi apoi de către români, pierderea definitivă a acestei urbe, faptul că membrii familiei sale au devenit refugiaţi şi şi-au pierdut toate avuţiile.

În vara anului 1919, trupele armatei române au intrat în orașului Timișoara, pentru a alunga ocupația ilegală din parteha sârbilor. Prin Tratatul de la Trianon, ratificat de puterile aliate, Ungaria a pierdut 2/3 din teritorii și nu se împacă nici acum cu gândul înfrângerii.

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Loading...

One Comment

  1. O minciuna care nu are nici un suport legal. Timisoara nu a fost niciodata a Ungariei toata Transilvania a fost tinut independet de toate puterile vremii Maghuari extremisti incearca prin diferite tertipuri sa scoata in evidenta contrar sitiatiei istoriei. Tratatul de la Trioanon a legiferat vointa poporului romain din Transilvania pt. ca a fost este si o sa fie pamint ROMANESC.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Soarta marilor concerte din 2021 / Ce se va întâmpla cu biletele cumpărate
Industria marilor concerte pe stadioane a avut de suferit în 2020. Organizarea spectacolelor din 2021 ...