Băieții să fie mai „bărbați”, un program al ministerului educației chinez

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Biroul Politic al Partidului Chinez a constatat că adolescenții de sex masculin sunt prea feminini și că nu își mai propun să facă armata. În acest sens, ministerul educației din Beijing a transmis o directivă școlilor să introducă mai multe ore de educație fizică în școli.

Textul documentului, intrat în posesia BBC, propune recrutarea profesorilor de educație fizică din rândul foștilor sportivi sau a celor din lumea sporturilor. De preferat, este în opinia ministerului, fotbalul, că dezvoltă cel mai bine masculinitatea.

Explicația: copiii sunt prea mult crescuți de mame și de bunici

Propunerea de prevenire a feminizării adolescenților de sex masculin a solicitat școlilor să își reformeze pe deplin ofertele de educație fizică și să își consolideze recrutarea de profesori.

Într-un stat în care media este controlată 100% de către puterea politică, în luna mai, un delegat al principalului organ consultativ din China, Si Zefu, a declarat că mulți dintre tinerii Chinei au devenit „slabi, timizi și foarte umili”. Fiind întrebat care e motivul, acesta a explicat că mediul de acasă este parțial de vină, majoritatea băieților chinezi fiind crescuți de mame sau bunici. El a precizat că mulți copii „nu mai doresc să fie „eroi ai armatei”.

citește și: Fetele de până la 13 ani provoacă mai multe certuri între părinți, decât băieții, relevă studiile The Economist

 

Anunțul a provocat furori, după ce tinerii chinezi au fost calificați drept prea feminin, pe online-ul chinez. Mulți utilizatori au considerat că e prea sexist textul acestuia.

Pentru o vreme, mai relatează Kerry Allen, corespondentul BBC, guvernul Chinei și-a exprimat îngrijorarea că cele mai populare modele masculine ale țării nu mai sunt figuri atletice puternice precum „eroii armatei”. Chiar și președintele Xi Jinping, un cunoscut pasionat al fotbalului, a căutat de mult timp să cultive vedete sportive și să le promoveze ca modele pentru tineri.

Inițiativa, considerată sexistă de public

Așadar, săptămâna trecută, ministerul educației a emis directiva, cu un titlu care nu lăsa nicio îndoială cu privire la obiectivul său final.

Majoritatea covârșitoare a chinezilor a avut pe rețelele de socializate o reacție negativă, de respingere. Sute de mii de chinezi și-au exprimat furia, mulți spunând că inițiativa guvernului este sexistă.

Trupa TF boys

 

Citește și: Fabricat în S.U.A.: Socialism pentru bogați. Capitalism pentru ceilalți

„Feminizarea este acum un termen disprețuitor?” a întrebat un utilizator Weibo, primind peste 200.000 de aprecieri. Un altul a spus: „Băieții sunt și oameni … fiind emoționali, timizi sau blânzi, acestea sunt caracteristici umane.”

„De ce se tem bărbații? Fiind la fel ca femeile?” a întrebat unul. „Există cu 70 de milioane mai mulți bărbați decât femei în această țară”, a susținut un altul. „Nici o țară din lume nu are un raport de sex atât de deformat. Poporul este suficient de masculin?”

„Carne tânără și proaspătă”

Pe platforma de socializare Sina Weibo, comentariile au dat vina pe celebritățile masculine din China, în mare parte pe acelea care sunt cunoscute sub numele de „carne tânără și proaspătă” (little 鲜肉). Acesta este un cuvânt cheie care se referă la idolii masculini tineri, care sunt prea curați, bine îngrijiți și cu trăsături delicate.”

Boyband TF Boys și cântărețul chinez Lu Han intră în această categorie, la fel ca multe vedete de K-pop.

 

 

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un deputat se ceartă cu o carte. Pierde în instanță
Deputatul PSD Marius Ostaficiuc din Iași a reușit să se certe cu o carte. Pe ...