Ruşii au castel în inima României

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal

Austriacul Kurt Neuschitzer și soţia acestuia, de origine rusă, au pus mâna pe Castelul Cantacuzino din Buşteni. Prin soția rusă a acestuia a fost adus Martyanov Vitaly, cetățean rus, care deține 30,94% din afacere.

Ioana Cantacuzino, o nepoată a lui Grigore Cantacuzino, ministru conservator, a vândut, conform unor surse, cu 800.000 de Euro domeniul.

Prin afacerea Cantacuzino familia austriaco-rusă și rusul care dețin controlul afacerii au pus mâna și pe o suprafaţă de 1,5 hectare de parc și pădure lângă castel.

Citeşte şi: Diversiunea Fritz de la Timişoara. Chestiune de manual de dezinformare

Un dosar al afacerii este la DNA, dar acesta este ținut deocamdată la sertar.

Fiul cuplului Neuschitzer – Mamsirova, Andrei David Giugasvili s-a căsătorit cu fiica Mădălina Savin, fiica lui Emanoil Savin, fostul primar al orașului Bușteni și actual candidat PER pentru parlament.

Castelul Cantacuzino din Buşteni a fost construit în 1911 la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al României (1899-1900,1904-1907). Castelul in stil neoromânesc a fost reşedinţa sa de vară, fiind unul din cele trei palate construite la comanda Nababului, între anii 1901-1913. Celelalte doua sunt Palatul Cantacuzino de pe calea Victoriei din Bucureşti si Micul Trianon, de la Floreşti (Prahova).

Citeşte şi: Imaginea Ursulei von der Leyen, prelucrată de foşti ziarişti de scandal

Conform legendelor vremii, Nababul avea atât de mulţi bani încât l-a întrebat pe Regele Carol 1 dacă poate placa Palatul de la Buşteni în aur.

Mariuca, soţia sa, s-a măritat cu George Enescu, celebrul compozitor şi muzicolog român. Palatul de pe Calea Victoriei a intrat în posesia statului, la dorinţa celui din urmă.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
“Cioloş lucrează doar pentru Franța. Este creația serviciilor secrete”, a spus un candidat PMP
Candidatul PMP pentru postul de viceprimar al Capitalei, Mihai Neamţu îl desfinţează pe Dacian Cioloş, ...