Diversiunea Fritz de la Timişoara. Chestiune de manual de dezinformare

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

Ceea ce s-a întâmplat ieri la Timişoara, prin scandalul iscat între USR-PLUS şi PNL, e un exemplu de manual de diversiune.

Profitând de cumsecădenia preşedintelui PNL, Alin Nica, noul preşedinte al Consiliului Judeţean, USR-PLUS, prin vocea primarului ales al Timişoarei, a dat ultimatum partidului de guvernământ: faceţi alianţe sau nu!

Ideea lansată cu şiretenie, preluată de întreaga media naţională, în cheia scandalului, e că liberalii nu vor o alianţă pentru CL Timişoara şi CJ Timiş.

Cunoscând bine agenda setting, adică ceea ce vrea publicul “sânge pe pereţi,” Dominic Fritz mai demonstrează încă o dată că e un lup tânăr bine instruit să mănânce tot chiar şi din propria ogradă.

Media a preluat pe nemestecate un adevăr fals.

Date factuale

PNL a propus un program de guvernare locală şi judeţeană, pe mai multe capitole, în vederea obţinerii de rezultate palpabile în dezvoltarea regională.

Pentru că nu au fost de acord să semneze un astfel de document, useriştii, împreună cu pluseriştii, extrem de gălăgioşi şi de bine acoperiţi în media digitală, au strigat HALT!, prin vocea noului lider Dominic Fritz.

În realitate, aceştia voiau doar un schimb de viceprimar, contra unui vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, urmând ca după alegerile parlamentare să se aşeze la masa negocierilor.

Citeşte şi: Imaginea Ursulei von der Leyen, prelucrată de foşti ziarişti de scandal

 Tehnici de propagandă

Alin Nica a fost prins pe picior greşit. Fritz a ieşit public şi a susţinut că liberalii nu vor acordul de colaborare. Neamţul, bun la cartea de comunicare politică a plecat de la o premisă falsă şi a obţinut cea ce şi-a dorit. Aruncarea vinovăţiei pe liberali, care nu au ştiut să iasă primii la atac şi să spună că USR-PLUS nu vor să colaboreze pe termen lung.

Din micul mare scandal, USR-PLUS a ieşit victorios pe etapă.

Cu astfel de tehnici, neomarxiştii pot trece uşor peste 50% în alegerile parlamentare, nefăcând nimic, dar controlând discursul public.

Liberalii timişoreni ar trebui să mai pună mâna pe manualul de comunicare publică şi să înveţe că în boxul mediatic trebuie să ştii când şi cum să ataci.

Realitatea e că Fritz şi echipa sa nu au vrut să semneze un acord politic, bazat pe principii şi pe căi de acţiune.

Ei au dorit doar acest schimb de locuri. De sinecuri. Sau servituţi, cum vreţi să le luaţi.

USR-PLUS nu poate face majoritatea cu PSD şi Pro România, împreună având doar 44% în Consiliul Judeţean, dar strigă de mama focului.

U

Un medic timişorean a inventat una dintre cele mai eficiente imunoterapii oncologice din lume

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ruşii au castel în inima României
Austriacul Kurt Neuschitzer și soţia acestuia, de origine rusă, au pus mâna pe Castelul Cantacuzino din ...