Viena rămâne roşie. Dreapta s-a prăbuşit în capitala Austriei

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

La alegerile parţiale recente, social-democrații (SPÖ) din Viena  au câştigat 42% din voturi (în creștere cu 2,4%, faţă de precedentele scrutinuri).

Rămân, potrivit Euroactiv, conducătorii incontestabili ai capitalei Austriei, numită de către unii „Viena Roșie”.

Principal adversar, FPÖ de dreapta, a pierdut 23% din voturi, cel mai probabil ca o pedeapsă electorală faţă de afacerea Ibiza.

În insula spaniolă, liderul partidului și vicecancelarul Heinz Christian Strache au fost filmați în secret într-o afacere cu trafic de influenţă.

citește și: Imaginea Ursulei von der Leyen, prelucrată de foşti ziarişti de scandal

Majoritatea foștilor votanți ai partidului de dreapta au ales probabil ÖVP, partidul conservatorului cancelarului Sebastian Kurz, care a adoptat politici anti-migrație și aproape și-a dublat rezultatul din 2015, până la 18,9%.

Între timp, Verzii – un partener de durată al social-democraților din Viena – au câștigat 2,5%, obținând un total de 14,1%.Analiştii prognozează o menţinere a alianţei roşu-verde, deşi unii lideri social democraţi cochetează cu NEOS, partidul liberal. Doar că viziunile economice diferite îi îndepărtează unii de ceilalţi.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Robert Chioveanu, președintele ANSVSA, a deschis război cu toată lumea
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară  și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), ,,condusă” de liberalul Robert Chioveanu, stă ...