Trecutul #rezist al procurorului Nicolae Sprîncu, magistratul care a deschis ilegal sacii cu voturi

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

Președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, cel care ar fi apărut în încăperea plină cu saci care conțin buletine de vot, a fost retrogradat în urma modificărilor legilor Justiției din timpul guvernării PSD.

Sprîncu a fost un foarte vehement contestatar al lui Tudorel Toader și un foarte activ susținător al lui Augustin Lazăr.

Nicolae Sprîncu a fost unul dintre procurorii obligați de ministrul Tudorel Toader să revină la parchetele inferioare ierarhic de unde fuseseră delegați. Sprîncu era delegat procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, dar a fost obligat să revină la locul său de muncă, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Citește și: Rechizitoriul întocmit de DNA împotriva lui Eugen Şerbănescu conţine mistificări. Iată probele!

El a semnat listele de protest împotriva legilor justiției.

La fel ca mulți alți procoruri s-a prezentat la concurs în 2019 pentru a câștiga o funcție de execuție. Nu a fost admis. S-a adresat secției pentru procurori din cadrul CSM, unde avea susținere #rezist, dar nici acolo nu i s-a admis contestația.

El dorea ca perioada în care lucra ca auditor de justiție, un fel de calfă în templu, să-i fie echivalată pentru profesia de procuror.

Membri Biroului Electoral de Sector trebuiau să cunoască frustrările procurorului și puteau să-l recuze pe motive temeinice.

Sprîncu a reușit și o premieră mondială. A anunțat o îmbolnăvire subită cu noul coronavirus. După trecerea valulului de contestații și lămurirea că are susținere de la instituțiile statului și-a revenit brusc.

Prezența lui în BES ridică serioase îndolieli privind imparțialitatea magistraților puși să supravegheze procesul electoral. Atât președintele Biroului, cât și adjunctul său au drept de vot. Ușor pot compune o majoritate.

Majoritatea contestațiilor PSD au fost respinse de astfel de foruri electorale, iar cele ale PNL, admise.

Se pune serioasa problemă a imparțialității magistraților desemnați să conducă aceste birouri.

Leguitorul nu și-a dat seama că pune Diavolul să umble la voturi. Nu să le apere.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Judecătorii nealiniați avertizează: serviciile secrete vor să reimpună controlul asupra magistraților
Trei asociații profesionale ale magistraților, Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR), Asociația Magistraților din ...