Patriarhul Bartolomeu de la Constantinopol a ajuns în România ca să participe la sfințirea Altarului Catedralei Naționale

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns vineri dimineață în Bucureşti pentru o vizită de patru zile, în care evenimentul central va fi sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului. Liderul spiritual al întregii lumi ortodoxe a fost întâmpinat pe aeroportul Otopeni de către Patriarhul Daniel.

Este a zecea vizită a Sanctității Sale Bartolomeu de când a devenit Patriarh Ecumenic, a scris agenția de presă a Bisericii Ortodoxe Române. Precedenta călătorie pe tărâm românesc a fost în 2010, atunci când s-a sfințit locul unde astăzi se înalță Catedrala Națională.

Patriarhul Bartolomeu și Patriarhul Daniel au mers apoi la Catedrala Patriarhală unde a fost oficiată o liturghie în onoarea oaspeților. Apoi șeful Bisericii Ortodoxe Române a adresat un cuvânt de bun venit oaspeţilor prezenţi în capitala României cu prilejul sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului. Despre acest eveniment istoric, Patriarhul Daniel a spus că „reprezintă, în acelaşi timp, şi celebrarea a 100 de ani de la unirea din anul 1918 a tuturor provinciilor româneşti într-un singur Stat – Regatul României Mari”.

Racla cu mâna Sfântului Andrei, adusă la Catedrala Naţională

foto Basilica.ro

În mesajul său, Patriarhul Ecumenic a vorbit și el despre importanța Catedralei Naționale în istoria Românilor: “Construirea noii Catedrale Patriarhale, iubiți frați, ştim că reprezintă sfânta făgăduință a poporului român pentru libertatea națională pe care  i-a dăruit-o Dumnezeu și care datează încă din anul 1878, mai ales pentru formarea Statului Român în forma completă de astăzi, din anul 1918. Și iată, după 100 de ani sau, dacă preferați, după 140 de ani, acea sfântă făgăduință și vis al evlavioșilor părinți, fiii vrednici ai lor au transformat în fapt și au împlinit-o cu strălucire, cu vrerea și ajutorul dumnezeiesc.”

Tot cu prilejul sfințirii Catedralei a fost adusă în țara noastră racla cu mâna dreaptă a Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Moaștele au fost aduse de Mitropolitul Hrisostom de Patra iar credincioșii se vor putea ruga la ele până luni.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PROGRAMUL SFINȚIRII ALTARULUI CATEDRALEI MÂNTUIRII NEAMULUI. Iohannis va lipsi
Programul oficial dedicat sfinții Catedralei Naționale a început o dată cu sosirea lui București a ...