Spania vrea 100% energie regenerabilă până în 2050

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Guvernul socialist de la Madrid vrea să ridice ștacheta foarte sus pentru protecția mediului în Uniunea Europeană. Noul plan ecologic al executivului impune ca până în 2050, Spania să o treacă la electricitate care provine 100% din resurse regenerabile. De asemenea, noi exploatări de gaz și petrol ar urma să fie interzise. 20% din buget ar urmă să fie alocat combaterii schimbării climei.

O etapă intermediară este 2030, adică peste 12 ani. Până atunci, 70% din energia Spaniei ar urmă să provină din surse regenerabile, precum energie hidro, eoliană și panouri fotovoltaice. Renunțarea la energia murdară ar urma să ducă și la scădere a emisiilor cu gaze de efect de seră cu 90% față de nivelul din 1990, standardul international în domeniu. În prezent, 23% din energia țării vine din surse regenerabile iar 20% de la centrale nucleare.

Energie regenerabilă 100%

Spania, conform planului socialiștilor, ar urma să devină un coșmar pentru companiile din domeniul energiei. Madridul nu va mai da licențe de exploatare, va interzice fracturarea hidraulică (fracking), va tăia subsidiile pentru combustibili fosili iar toate proiectele active din domeniu vor fi evaluate.

Statele UE sunt obligate legal de Bruxelles să conceapă o strategie națională pentru climă. UE vrea ca până în 2030, consumul de energie la nivelul întregului bloc comunitar să scadă cu 32,5% iar aportul surselor regenerabile să ajungă la 32% din totul producției, conform obiectivelor anunțate ieri.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Donald Trump a speriat UE. Nicio țară nu vrea să mai facă afaceri cu Iran de teama furiei SUA
Atunci când Donald Trump a anunțat că se retrage din acordul nuclear cu Iran și ...