Macron către o pensionară: Fii ca de Gaulle, nu te mai plânge!

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Președintele Franței, Emmanuel Macron, fost bancher, are deja reputația de președinte al bogaților. Iar liderul de la Elysee pare mulțumit cu această catalogare și nu face nimic ca să o contrazică. Din contră, din acțiunile sale pare doar că o reconfirmă.

Ultima reușită a avut loc joi, chiar în ziua când Franța celebrează nașterea celei de-a cincea republici, cu generalul Charles de Gaulle în frunte. În timpul ceremoniilor oficiale, o bătrână i-a spus lui Emmanuel Macron că este îngrijorată de tăierea pensiei ei. Răspunsul președintelui francez ar fi putut să-i provoace un atac de cord bătrânicii:

“Am învățat de la nepotul lui de Gaulle că marele general trăia după principiul <<Poți să vorbești deschis dar nu ai dreptul să te plângi>> Cred că generalul avea o regulă bună aici. Țara noastră ar fi un loc diferit dacă eram așa. Nici nu ne dăm seama cât de norocoși suntem” – a afirmat liderul de la Elysee potrivit Le Monde.

Și nu a fost singurul moment de acest fel. Unui alt pensionar care se plângea de diminuarea veniturilor, din cauza politicilor guvernului, Emmanuel Macron i-a spus: “Eu mă lupt ca nepotul tău să aibă o pensie. De aceea nu pot să spun că o să dau. Cineva trebuie să producă, înainte de redistribuție.”

Opoziția a găsit un nou motiv ca să-l atace pe Emmanuel Macron. “Cei care se plâng, nu o fac de plăcere, dar o fac din cauză că sunt victimele creșterilor de taxe fără oprire și a lipsei siguranței zilei de mâine. Pe scurt, din cauza politicilor tale” – a scris Marine Le Pen pe Twitter. “Această lipsă de respect permanentă, această neîncredere adâncă dintre oameni și președinte sunt din cauza faptului că el nu a fost ales de jos și nu are rădăcini” – a afirmat și Nicolas Dupont-Aignan, alt lider al opoziției franceze.

De când a venit la putere anul trecut, Emmanuel Macron a promovat mai multe reforme controversate, care au provocat o nemulțumire amplă în Franța. Una dintre măsurile luate a fost creșterea contribuției pe care pensionarii o plătesc la ajutoarele sociale. În prezent, doar 30% dintre francezi sunt de acord cu Emmanuel Macron. 66% dezaprobă politicile președintelui francez.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
MAE: România este beneficiar net al apartenenței la UE, ideea unei posibile ieșiri este o temă falsă
Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a subliniat vineri că ideea referitoare la o ...