SUA se înarmează cu avioane de luptă cu elice

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

În secolul XXI și deși are în dotare avioane stealth de ultimă generație, Aviația SUA caută să cumpere avioane de luptă cu elice, care seamănă foarte mult cu cele folosite în cel de-al Doilea Război Mondial.

Pentagonul va avea de ales între două variante, Textron AT-6 Wolverine, Made in USA, și Embraer A-29 Super Tucano, fabricate în Brazilia. Oficialii americani au cerut deja oferte de la cele două companii Câștigătoarea va fi desemnată până în septembrie 2019.

Dar de ce are nevoie US Air Force, care deţine în arsenal avioane de ultima generaţie, precum F-35 Lightning II și F-22 Raptor, invizibile și supermanevrabile, de aeronave care par venite dintr-o altă epocă? Răspunsul e simplu și este legat de bani. Avioanele cu elice sunt menite pentru misiuni anti-insurgenți, nu pentru lupte deschise. Oficialii spun că asemenea aeronave își vor putea îndeplini obiectivele mult mai ieftin decât avioanele cu reacție care zboară acum deasupra Orientului Mijlociu.

Ambele modele luate în considerare de Aviația SUA sunt ieftine, bazate pe aeronave cunoscute, dar sunt și înarmate până în dinți cu mitraliere și rachete. Mulți analiști din domeniu au spus că e o cheltuială mult prea mare să trimiți avioane de ultimă generație împotriva unor insurgenți care se luptă cu arme vechi, merg cu mașini civili şi stau în corturi sau în case de chirpici.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Angela Merkel: Sistemul european de azil pentru imigranţi nu mai funcționează
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a spus în timpul unei conferințe de presă comună cu premierul ...