Darius Vâlcov: „7 din 8 fonduri de pensii au investit în RCS&RDS.” Pierdere de 25% într-un an

Popescu Mihai ECONOMIC Principal

Prezent la o emisiunea de la România TV, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a declarat că „şase din şapte fonduri de pensii private au cumpărat acţiuni la RCS-RDS, în condiţiile în care compania a înregistrat, într-un an scăderi pe bursă de 25%, iar trendul se menţine şi în anul următor.”

Nu numai membrii conducerii RCS&RDS sunt cercetaţi penali, ci şi compania pentru infracţiunea de luare de mită şi spălare de bani.

Mai mult, Vâlcov a spus că va sesiza ASF în legătură cu procedura de listare a acţiunilor acestei companii, precum şi a faptului că Legea 52/1994, la Art. 6, punctul d.) prevede că societățile sau persoanele din conducere să nu fi fost declarate în stare de faliment și nici una dintre persoane să nu fi fost condamnată penal.

Vâlcov suspectează o fraudă.

Deşi avea 153 de milioane de lei capital, RCS&RDS, a ieşit pe Bursa de Valori, prin compania Digi Communication SA, spuraevaluată, la 4 miliarde de lei. Într-un an  acţiunile s-au depreciat.

Între 30-50% dintre reţele nu au avize de funcţionare.

Şase din cele şapte fonduri, minim cinci au acţiuni la RDS în condiţiile în care într-un an de zile acţiunile au scăzut cu 25%, adică azi compania nu mai valorează patru miliarde, valorează trei.

RCS&RDS are 1,2 miliarde de Euro datorii.

Deşi prezent la o televiziune concurentă Digi, Vâlcov nu a făcut nicio referire la politica postului cu datorii de 1,2 miliarde de Euro.

La început se prevestea Raiul

DIGI Communications a lansat anul trecut două feluri de acţiuni.

  1. de Clasa A, care conferă 10 voturi, foarte puţine
  2. de clasa B, majoritatea din cele 744.108 acţiuni subscrise, care conferă doar un vot

La vremea listării, Zoltan Teszari avea un  pachet de 47% din acţiunile companiei. În prima zi de tranzacţionare pe BVB, acţiunile au crescut cu 5,1%, trendul s-a menţinut o perioadă, după care a începtu să o ia la vale.

După listare, s-a observat că el intenţionează să menţină controlul asupra companiei.   Prospectul emisiunii de obligaţiuni a fost de 350 mil. Euro.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Vicepremierul maghiar, care ne îndeamnă să citim Declaraţia de la Alba Iulia, transporta reni spânzuraţi cu elicopterul
Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a anunțat vineri că nu mai vrea ca ambasadorul țării sale ...