Rezultatele politicilor PSD: creșterea economică din primele trei luni, mai mare decât se estimase inițial

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

 Deși România se confruntă cu un context economic regional dificil, Guvernul condus de Marcel Ciolacu demonstrează o gestionare eficientă și o viziune strategică ce aduc beneficii vizibile economiei României. Datele revizuite publicate de Institutul Național de Statistică (INS) la 8 iulie arată că economia românească a înregistrat o creștere robustă în primul trimestru al anului 2024, confirmând încă o dată competența și angajamentul Guvernului PSD în a stimula o dezvoltare economică sustenabilă.

Guvernul Ciolacu asigură continuitate creșterii economice a României

Conform INS, Produsul Intern Brut (PIB) al României ajustat sezonier pentru primul trimestru din 2024 a fost de 424,634 miliarde lei, care reflectă suma valorii de piață a tuturor mărfurilor și serviciilor produse la nivelul țării noastre.

Aceasta reprezintă o creștere de 2,2% față de perioada similară a 2023 și un avans de 0,7% față de ultimele luni ale anului trecut. Aceste cifre reflectă nu doar o continuitate în creșterea economică, ci și o îmbunătățire semnificativă față de estimările anterioare.

Un aspect important al acestei creșteri economice este diversitatea surselor de venit care au contribuit la acest rezultat. Comerțul cu ridicata și cu amănuntul, sectorul transporturilor și depozitării, precum și industria hotelieră și restaurantele au înregistrat o creștere spectaculoasă a volumului de activitate, de la -0,4% la +0,1%, reflectând o majorare a volumului de activitate cu 2,1 puncte procentuale. Aceasta demonstrează eficacitatea politicilor guvernamentale care au susținut și stimulat aceste sectoare, esențiale pentru economia națională.

PSD, motor al creșterii economice în România

Prin investiții masive în economie, Guvernul Ciolacu a reușit să mențină o creștere stabilă a PIB-ului, sectorul industrial înregistrând o creștere a volumului de activitate cu 0,3%, subliniind reziliența și capacitatea de adaptare la condițiile economice internaționale dificile.

Un alt punct forte al guvernării social-democrate este gestionarea responsabilă și eficientă a cheltuielilor publice. Cheltuielile pentru consumul final al gospodăriilor populației au crescut de la 2,2% la 2,5%, dovadă clară că politicile economice ale Guvernului PSD nu doar stimulează economia, dar și îmbunătățesc direct calitatea vieții românilor.

Nicolae Ciucă solicită NATO mai multe trupe în jurul Mării Negre

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Creditul fiscal, premiera pe care guvernul Ciolacu vrea să o introducă pentru stimularea financiară a românilor
În contextul reglementării sistemului e-Factura dedicat persoanelor fizice (B2C), Guvernul Ciolacu urmărește să introducă creditul ...