Curtea Supremă de Justiție a SUA deschide calea candidaturii lui Donald Trump

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Majoritatea conservatoare din Curtea Supremă de Justiție din SUA este pregătită să admită că foștii președinți au un anumit nivel de imunitate. Aceasta este principala concluzie a procesului de ieri, în dosarul așa-zisului asalt asupra Capitoliului, pe care Donald Trump este acuzat că l-a organizat. Decizia ar putea trimite cazul înapoi la instanța inferioară din Manhattan. Astfel, s-ar amâna orice proces până la alegerile prezidențiale din toamnă.

Judecătorii Înaltei Curți n-au părut deloc grăbiți să dea vreun verdict acum.

„Scriem o regulă pentru veacuri,” ar fi spus judecătorul Neil M. Gorsuch, potrivit the New York Times.

Judecătorul Brett M. Kavanaugh a avertizat că „acest caz are putea avea implicații uriașe pentru administrație, pentru viitorul președinte, pentru viitorul țării.” “Decizia noastră ar putea fi folosită împotriva actualului și viitorului președinte,” a conchis înaltul magistrat american.

Tonul discuțiilor de ieri din Curtea Supremă a gravitat în jurul ideii că un fost președinte nu poate fi judecat pentru deciziile luate în timpul mandatului său, având astfel o oarecare imunitate. O serie de voci au susținut că un președinte aflat în funcție nu poate avea rol decorativ, el trebuie să ia decizii, fără temerea că ulterior va fi judecat.

Mai mult ca sigur, procesul se va relua și Donald Trump nu va mai avea nicio temere că i s-ar putea anula dreptul de a candida.

Lucian Bode: “Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n traistă!”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Majoritatea americanilor consideră că Donald Trump este hăituit de justiție. 81 % dintre fanii săi l-ar vota, chiar dacă va fi condamnat
Votul din toamnă pentru Donald Trump nu va fi influențat de cele patru procese ale ...