Cine este Péter Magyar, noul adversar al lui Viktor Orbán?

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Péter Magyar are 43 de ani. A fost membru al FIDESZ. E soțul fostului ministru al justiției, Judit Varga, demisă recent. El a depus – într-o situație fără precedent – o serie de probe la Parchetul General cu acuzații de corupție la cel mai înalt nivel.

Creșterea sa în sondaje este remarcată de presa occidentală, în căutare a unui opozant capabil să se opună lui Viktor Orbán.

Și-a format un partid de centru și încearcă să-i convingă pe maghiari că guvernul lui Viktor Orbán “trebuie și poate fi învins.”

În urmă cu două luni, nimeni nu mă cunoștea în Ungaria”, a declarat Magyar într-un interviu pentru The Guardian. Astăzi, am avut cel mai mare miting politic.”

citește și: “Putinistul” Peter Pellegrini e noul președinte al Slovaciei

Era ora 21:00 sâmbătă seara, iar Magyar stătea la o cafenea din apropierea parlamentului Ungariei cu un pahar de Coca-Cola, la sfârșitul unei zile maraton care, speră el, ar putea marca un punct de cotitură pentru Ungaria.

Am o viziune despre Ungaria”

El a condus o demonstrație de zeci de mii de persoane în fața clădirii parlamentului. Manifestanții au cântat împreună și s-au ținut de mână, în timp ce Magyar îi îndemna să lase deoparte diferențele ideologice și să se unească pentru a crea un viitor diferit pentru țară.

citește și: Poate fi echipa Trump & Kennedy jr. o magie electorală pentru americani?

El s-a diferențiat de partidele de opoziție din Ungaria, care se luptă pentru a critica nu doar pe Orbán, ci și pe unii dintre adversarii guvernului, și le-a cerut maghiarilor conservatori, de stânga și liberali să se alăture mișcării sale.

Scopul, desigur, este de a avea un partid, pentru a putea candida la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie,” a declarat Magyar, estimând sprijinul său la aproximativ 15% până la 21%. Este o nebunie,” a spus el.

Cum să reușești în viața politică? Manual de campanie electorală

Întrebat ce îl deosebește de alte figuri politice din opoziția maghiară care au încercat și nu au reușit să se adreseze unui segment larg de alegători, Magyar – care s-a bazat foarte mult pe rețelele de socializare pentru a-și construi noul brand politic – a subliniat experiența sa în cadrul sistemului lui Orbán.

Susține că 30 % dintre simpatizanții săi vin de la FIDESZ și 30 % de la actuala opoziție.

Sunt nou, un nou-venit – dar nu sunt nou, pentru că am multă experiență,” a spus el, subliniind anii în care a lucrat ca diplomat maghiar la Bruxelles, apartenența sa din trecut la partidul Fidesz, legăturile sale cu factorii de decizie și implicarea sa în comunicarea pe rețelele sociale a lui Varga.

Și, a subliniat el: Am o viziune despre Ungaria.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Washington Post dezvăluie „planul secret” al lui Trump pentru încheierea războiului din Ucraina
Donald Trump are „un plan secret” pentru a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina, ...