O publicație a Freedom House avertizează: mutarea alegerilor prezidențiale poate face candidatul AUR președinte

Andrei Marcu ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

Sociologul clujean Barbu Mateescu, absolvent al Universității Pennsylvania, avertizează în PressHub, publicație online sponsorizată de Freedom House, că mutarea alegerilor prezidențiale îl poate face pe candidatul AUR președinte.

“Ca intenție de vot la prezidențiale, Ciolacu și Ciucă au mai puțin „împreună” decât Ponta singur în 2014, sau Iohannis singur în 2019, sau Băsescu singur în 2004,” scrie Mateescu.

Sociologul explică de ce candidatul AUR are șanse să câștige președinția. Cele două partide PSD și PNL vor fi euforice după câștigarea alegerilor europarlamentare. Până se vor trezi să schimbe candidatul va fi prea târziu.

“Cine să le spună: „Stați o secundă, nu e OK!”? (…) Sub presiunea lui Iohannis, se încearcă menținerea artificială la putere a aceleiași formule de guvernare și, chiar mai mult, a acelorași persoane fizice timp de două cicluri electorale.”

Un alt prezidențiabil pentru coaliția PSD-PNL

“Nemulțumirile populare față de guvernare sunt consistente. Ciucă și Ciolacu nu pot ține pasul cu aspirațiile propriilor partide, care știu din trecut ce înseamnă lideri carismatici, de care să vorbești cu mândrie familiei, colegilor de muncă, prietenilor,” mai notează autorul.

“Încercarea de împinge repetat în gâtul național doi oameni depășiți (Ciucă și Ciolacu n.a.) și dezorientați va ajuta foarte, foarte mult AUR. Exact ceea ce nu se dorea.”

Mateescu sugerează Alianței găsirea unui alt candidat la președinție.

„PRESShub, rețea inovatoare și independentă de presă creată de Freedom House România, este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism. Totodată, PRESShub își propune să devină un centru de resurse pentru ziariști, un instrument care să contribuie la profesionalizarea breslei,” scrie la rubrica Despre noi.

Liderii AUR caută susținerea republicanilor americani

George Simion este prezent în aceste zile la reuniunea CPAC – Conservative Political Action Conference -cea mai mare conferință a liderilor conservatori din lume. Pe data de 24 februarie va fi prezent la CPAC și Donald Trump. Liderul AUR, însoțit de Chris Terheș, Claudiu Târziu și alți lideri, caută susținerea republicanilor în campaniile electorale din acest an.

Reporterii Reuters recunosc superioritatea de 7 la 1 a armatei ruse în luptele din estul Ucrainei

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Unele mame administrează conturile de Instagram ale fetițelor lor și fac bani de la pedofili
Mulți părinți încearcă să îndrume copiii spre o carieră de modeling, pentru a primi produse ...