Puterea dă lovitura de stat în Senegal

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC Principal

O criză politică se profilează în Senegal, după ce alegerile prezidențiale care urmau să aibă loc luna aceasta au fost amânate, declanșând proteste și oprirea internetului mobil în țară. Parlamentul a votat legea de amânare a alegerilor prezidențiale, după ce opoziția a fost evacuată din sală de către jandarmi și polițiști. Președintele Macky Sall, puternic susținut de SUA, va rămâne în funcție până la instalarea succesorului său, precizează o prevedere a legii.

Vestea amânării alegerilor, care a venit în timp ce campania electorală pentru alegerile din 25 februarie urma să înceapă, a stârnit furia populației din țara situată în Africa de Vest.

Politicienii din opoziție au ieșit în stradă, împreună cu susținătorii și s-au ciocnit cu poliția, care a dispersat mulțimea cu gaze lacrimogene, potrivit rapoartelor presei locale, informează CNN.

Presa mainstream susține că opoziția este controlată de Rusia.

Realitatea e alta diplomația senegaleză a fost întotdeauna a pașilor mici, fără angajamente de o parte sau de alta a beligeranților.

Chiar susținut de SUA, președintele Macky Sall a avut mai multe convorbiri cu Vladimir Putin.

Un deputat din opoziție susține că în Senegal s-a dat lovitura de stat constituțională.

Senegal, o republică din vestul Africii, a devenit interesantă pentru marile puteri, începând din 2014, când s-au descoperit mari rezerve de hidrocarburi și metale rare. Chiar și uraniu.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Revine Binomul SRI-DNA
Majoritatea comentatorilor politici, fie din comoditate, fie din obediență, n-au perceput și interpretat mesajul șefului ...