Update – Explozie solara gigantica, radiatii uriase, efecte asupra sanatatii la nivel planetar

Ovidiu Pătrășcanu INEDIT

Update – 15 decembrie 2023

Explozia solara este in evolutie. Siteurile de profil anunta pentru astazi valori super mari ale razelor X (radiatii Rontgen), inregistrandu-se azi la ora 15:27 (ora Romaniei) valoarea de 8,95  de pe o scara de 1 la 10. Ieri erau 8,7.
Suntem sub un veritabil bombardament solar de mai bine de 20 de ore!

Pe 14 decembrie, in urma unei eruptii solare gigantice de clasa X 2,8 Pamantul a fost lovit de un flux de raze X (radiatii Rontgen) extrem de puternic. Daca cu o zi inainte, 13 decembrie, pe o scara de 1 la 10, razele X (Rontgen) erau de 3,5 pe 14 decembrie la ora 19 (ora Romaniei) au ajuns la nivelul 8,7.

Eruptiile solare sunt clasificate in 4 clase: B, C, M si X, cea din urma fiind cea mai mare si periculoasa. Similar scarii Richter pentru cutremure, fiecare litera reprezinta o crestere de 10 ori a energiei degajate. Asa incat clasa X este de 10 ori mai puternica decat clasa M, de 100 de ori mai puternica decat clasa C si de 1000 de ori decat clasa B. Fiecare clasa are subdiviziuni intre 1 si 9.

Clasa C este prea slaba ca sa afecteze Pamantul intr-un mod notabil.

Eruptiile de clasa M pot cauza scurte blackouturi radio la poli si furtuni de radiatii minore care pot pune in pericol astronautii de pe statiile orbitale, de exemplu.

Evident, eruptiile de clasa X sunt cele mai periculoase si pot, literalmente, la cotele lor cele mai inalte sa distruga omenirea.

In urma eruptiei din 14 decembrie 2023, prognozele specialistilor spun ca Pamantul va suferi zile de-a randul de furtuni geomagnetice deosebit de puternice ( de regula, dupa eruptii solare ne confruntam cu furtuni geomagnetice).

Conform prognozelor specialistilor NOAA (agentie guvernamentala americana) pana la data de 22 decembrie inclusiv, se asteapta cel putin 3 furtuni geomagnetice extreme, de clasa G5.Va vom tine la curent cu evolutia lor in zilele care urmeaza.

Eruptia din 14 decembrie este cea mai puternica eruptie solara din 2017 pana in prezent. Cea mai afectata a fost America (de Nord si de Sud). Operatorii de radiofrecvente au observant un radio-blackout, (lipsa de semnal) pe toate frecventele sub 30 mHz, pentru mai mult de 30 de minute.

La randul lui, Observatorul NASA  a inregistrat un flash extrem de raze UV.

 

Efectele asupra sanatatii

Doctorul Dale Gary de la prestigiosul Institut New Jersey de Cercetari Solare si Trestre a spus in 2017: “oamenii din avioanele care zboară la altitudini mari deasupra polilor ar putea avea un risc crescut pentru o parte din aceste radiații. Ocazional rutele de zbor sunt schimbate în perioadele de activitate solară neobișnuită.” El a mai declarat ca apar potentiale probleme de siguranta „în cazul în care se întrerupe curentul. Întreruperea GPS-ului și a semafoarelor ar putea duce la sofat riscant, sau spitalele ar putea, teoretic, să piardă accesul la datele de sănătate”. Asta ridica o mare problema pentru viitorul imediat al unei societati umane coordonata de inteligenta artificiala ce poate fi foarte sensibila la eruptiile solare si la futunile geomagnetice ce le succed.

Stiinta care investigheaza legatura dintre sanatatea umana si activitatea solara se numeste HELIOBIOLOGIE. Fiind inca la inceput, evident ca exista si sceptici, desi s-ar putea sa fie doar o politica de evitare a panicii in randul maselor. Daca deja a devenit domeniu de cercetare, este evident ca specialistii tin in mana un carbune incins si nu stiu unde sa-l arunce. Un studiu a afirmat ca o varietate de probleme de sanatate pot fi cauzate de schimbari in mediul solar, dar si in cel geomagnetic. Acest studiu atrage atentia asupra manifestarilor care pot fi: probleme circulatorii, aritmii, atacuri de panica, hipertensiune, migrene, dureri oculare, tinitus si chiar crize cardiace.

S-a constatat, de asemenea, ca sistemul nervos vegetativ este foarte sensibil si la perturbarile geomagnetice (care, cum spuneam, urmeaza eruptiilor solare), fiind alterate mecanismele homeostazice.

Si sistemul nervos central este afectat, s-au relatat tulburari ale functiilor de perceptie, orientare si sincronizare.

Conform studiilor efectuate pana in prezent, unele persoane, extrem de sensibile, au raportat ca se simt rau chiar cu cateva ore inainte de explozia solara propriu-zisa. Nu exista o explicatie fizica pentru aceasta, dar marturiile oamenilor arata ca inainte de explozie si inainte ca particulele solare sa ajunga efectiv pe Pamant, sunt reclamate tulburari bruste de sanatate: slabiciune fizica, confuzie mentala, dureri de cap, indigestie, greata, colici biliare, insomnie, agitatie, tristete, anxietate, apatie, somnolenta, atacuri de panica, lipsa de aer. Manifestarile pot fi diverse in functie de fondul de sensibilitati al fiecaruia. Este posibil ca inainte de explozie, Soarele sa emita un camp de frecvente sau o materie subtila nedetectabila pentru aparatele noastre dar pe care fiintele vii, terestre, le resimt. Sau poate explicatiile sunt mai metafizice decat suntem pregatiti sa le acceptam.

Spre exemplu, intr-un studiu stiintific publicat in revista CENIC in urma cu mai multi ani, se arata ca in zilele marcate de activitatea solara (urmata de furtuni geomagnetice) creste numarul internarilor cu pacienti ce reclama tulburari nervoase si cardiace, precum si pacienti cu tentinte suicide.

De asemenea site-ul Indiatimes mentioneaza un studiu  intitulat “Raspunsurile pe termen lung ale ritmului cardiac la schimbarile in mediul solar si geomagnetic” care indica o corelatie intre activitatea solara, vanturile solare, bineinteles furtunile geomegnetice ce le succed si cresterea ritmului cardiac. Se subliniaza ca toate acestea influenteaza comportamentul uman, sistemul nervos si cel cardiovascular fiind cele mai afectate.

Studiul vorbește, de asemenea, despre modul în care tulburările activității geomagnetice in particular au fost legate de înrăutățirea condițiilor de sănătate preexistente și evidentiaza cercetările care indică o legătură între creșterea activității geomagnetice și creșteri semnificative ale aritmiei cardiace, boli cardiovasculare, incidente de mortalitate asociată infarctului miocardic, modificări în fluxul sanguin, tensiunea arterială crescută și apariția crizelor epileptice.

Creierul si inima sunt organele cu campul electromagnetic cel mai puternic din organismal uman. Iar daca exploziile solare afecteaza sistemele electronice este usor de dedus ca poate perturba si sistemul electro-magnetic al corpurilor biologice.

Interesanta este si o observatie a multor persoane afectate de activitatea solara. Acestia spun ca dupa asfintitul soarelui simptomele scad in intensitate, ceea ce ar aduce un argument in plus la modul in care astrul ne afecteaza sanatatea.

Persoanele care resimt cel mai puternic efectul lor nociv sunt copiii (mai ales fetusii) – cu deosebire la razele X si persoanele meteosensibile.

Recomandarile medicilor si terapeutilor sunt ca in aceste momente sa evitam efortul fizic, stresul, conflictele, meniurile grele, alcoolul, stimulentele (cafeaua, dulciurile rafinate) si sa ne odihnim cat mai mult. Dusurile si baile cu sare ajuta la reechilibrarea energetica a corpului. Aromoterapia de asemenea. Cu alte cuvinte este indicat sa ne cream o atmosfera calma si deconectanta, evitand suprasolicitarile mentale si emotionale. Si pe cat posibil sa amanam deciziile dificile pe care riscam sa le luam intr-un moment prea emotional si de pe pozitii prea subiective.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Zelenski s-a întors acasă cu buzunarele goale, dar cu trofeul începerii negocierilor de aderare la UE
Volodimir Zelenski a colindat trei continente pentru a găsi sprijin financiar pentru războiul cu Ucraina. ...