Ursula mituiește Ungaria cu 10 miliarde de Euro pentru votul în Consiliul European

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Comisia Europeană a anunțat ieri că deblochează 10 miliarde de euro destinate Ungariei – aproximativ o treime din suma totală suspendată în prezent din cauza unei serii de probleme legate de statul de drept, relatează The Guardian. Analiștii susțin că îndulcirea tonului față de statul de drept și mâna adânc băgată în trezoreria Comisiei Europene de către Ursula reprezintă cea mai mare șpagă din istoria UE.

Astfel, guvernul maghiar va putea depune cereri de rambursare de până la 10,2 miliarde de euro pentru a finanța proiecte de dezvoltare în întreaga țară, conform Euronews.

Decizia vine într-un context politic din ce în ce mai tensionat, în condițiile în care premierul Viktor Orbán își intensifică campania de opoziție pentru a împiedica deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina, pentru a bloca un fond special de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina.

citește și: Și Austria se opune intrării accelerate a Ucrainei și Moldovei în UE

Toate cele trei chestiuni au o miză enormă. Azi, încep discuțiile în Consiliul European.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, s-a întâlnit ieri cu Viktor Orbán. Mai mulți lideri europeni încearcă să-l convingă să renunțe la poziția sa tranșantă.  se întrec în încercarea de a-l convinge pe premierul ungar să nu blocheze deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Kievul.

Într-o postare pe Facebook de după întâlnirea cu Michel, Orbán a declarat: „Poziția noastră este clară: nu susținem aderarea rapidă a Ucrainei la Uniune!”

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rareș Bogdan dă lecții de istorie parlamentarilor europeni
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat în plenul Parlamentului European că „românii sunt cetățeni europeni ...