Nicolae Ciucă anunță un nou pachet de servicii pentru bolnavii de cancer

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Un pachet de servicii noi pentru bolnavii de cancer va intra în vigoare de la 1 iulie 2023, în scopul prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

”Suntem alături de supraviețuitorii de cancer, oameni puternici, curajoși, care au reușit să învingă boala, cu sprijinul prețios al medicilor și al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranță, încredere și îi mobilizează pe toți cei care primesc, din păcate, acest diagnostic.

Cunosc oameni care au trecut peste o afecțiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferința lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde și despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt. M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viață, dar și forța extraordinară de a trece peste propria suferință pentru a-și ajuta semenii și a le purta de grijă. Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră. Prevenția, așadar, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea și salvează vieți.

”Cancerul poate fi tratat”

Oamenii trebuie să știe că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. Acordăm importanța și finanțarea necesare prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toți cetățenii, alături de accesul la educație pentru copiii noștri.

Doresc multă sănătate tuturor, iar semenilor noștri care se luptă cu această gravă maladie, încredere, speranță și putere!,” a scris Nicolae Ciucă pe o rețea socială.

Ministrul Alexandru Rafila se confruntă cu acuzații grave din partea asociațiilor de profil. Mai mult, ministerul sănătății va fi dat în judecată pentru că amână de peste șase luni publicarea Planului Național Anticancer.

Italia se confruntă cu o criză a credincioșilor

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Barajul de pe Nipru a fost aruncat în aer
Un mare baraj din era sovietică, situat pe fluviul Nipru, în partea de Sud a ...