De ce Regele Charles al III-lea nu ne onorează cu o vizită de stat?

Marius Ghilezan ACTUALITATE OPINIE POLITIC

 

Regele Charles al III-lea face prima vizită de după încoronare în România. Dar va fi una privată, ne asigură Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord de la București.

Monarhul va petrece cinci zile pe tărâmurile românești. Din curtoazie, îi va face o vizită la Palatul Cotroceni și lui Klaus Iohannis, tot privată, așa cum a mai făcut-o în calitate de Prinț Moștenitor.

Cunoscătorii geopoliticii pot susține, fără să greșească, acțiunea reprezintă o palmă pe obrazul președintelui român, pe care-l tratează ca pe un particular.

Dar care sunt motivele admise ale neefectuării unei vizite de stat, cu toate ceremoniile și onorurile militare?

citește și: Timișoara va avea cel mai mare stadion din provincie, anunță Alin Nica

În primul rând, România nu este membră a Commonwealth. Celelalte 53 de state membre s-ar simți ofensate că a fost aleasă o țară nemembră pentru vizită.

După cum sesizează cunoscătorii, Charles al III-lea, în toate filmele în care a făcut voice-over, vorbește despre Transilvania, drept un tărâm de basm, nu despre România. Asta, dintr-un alt punct de vedere.

Modest din fire, Regele Charles al III-lea nu a vrut să epateze și să facă un spectacol din prezența sa la București. Dacă am fi avut o vizită de stat, aceasta ar fi fost istorică: primul rege englez care ne onorează cum se cuvine.

Misecuveniștii din regimul Iohannis nu sesizează esențele. Ei vor fi, ori posesorii de girofaruri, ori bodyguarzi Majestății Sale.

Nu va fi însoțit de Regina Consoartă Camila și nici nu are în program o întâlnire cu Majestatea Sa Principesa Margareta.

Marea majoritate din timpul alocat vizitei în România este dedicat satului Viscri, din județul Sibiu. Acolo, va locui într-una din cele zece case pe care le are în proprietate.

Suveranul a și recunoscut că se trage din familia lui Vlad Țepeș, dar nu a spus pe ce filiație: Principesa Elisabeta a Transilvaniei.

Dacă am fi avur un alt președinte, situația era alta.

Ne întrebăm, dacă trăia Regele Mihai I ar fi venit Charles al III-lea într-o vizită particulară?

Până la noi ordine hegemonice, românii servesc la curțile imperiale, nu domnesc. Dacă am fi avut Rege, cu siguranță eram onorați la cel mai înalt nivel.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Romeo Dunca: doi liberali s-au îmbolnăvit de ”pierdere de caracter”
Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, liberalul Romeo Dunca, riscă să piardă majoritatea în Consiliu, după ce ...