Șeful Fiscului, Lucian Heiuș (PNL), și-a anunțat demisia din funcție fără să prezinte public motivele

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, și-a anunțat azi demisia din funcție fără să explice motivele.  ”În 2022, am reușit să colectăm la buget 353,3 miliarde lei, cu 58 miliarde mai mult față de anul precedent, și să rambursăm TVA în valoare de 27,99 miliarde lei, față de anul anterior când s-au rambursat doar 24,34 miliarde Lei”, a precizat Heiuș în scrisoarea de demisie. Surse politice din coaliție au declarat pentru G4Media.ro că premierul Ciucă i-a cerut demisia șefului Fiscului și șefilor de la Vamă și Mari Contribuabili ”din cauza găurii de la buget,” deși Heiuș se laudă  că a colectat cu câteva miliarde în plus față de anul trecut.

citește și: Liberalii cred că lui Ciolacu îi e teamă să preia guvernarea

Pe de altă parte, în comunicatul de presă, Lucian Heiuș a evidențiat un deficit de încasări la bugetului statului de 8,9 miliarde de lei. Este vorba despre o diferență între încasările efective pe primele cinci luni și încasările programate de ministerul finanțelor pentru aceeași perioadă. Mai precis, românii au cheltuit mai puțin decât programase Ministerul de Finanțe.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Premierul liberal a găsit soluția reducerii pensiilor speciale: impozitarea cu 30% a pensiilor care depășesc salariul mediu brut
Premierul Nicolae Ciucă a declarat astăzi că executivul condus de el a găsit soluția reducerii ...