Alin Nica speră ca Timișoara să câștige premiul “Europa Nostra”

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Juriul “Europa Nostra,” principala mișcare a cetățenilor pentru protejarea și celebrarea patrimoniului cultural și natural al Europei, a fost prezent ieri  în sala de ședințe a Consiliului Județean Timiș. Acesta a evaluat proiectele depuse, pentru a stabili câștigătorii premiilor Europa Nostra 2023.

“Apreciez activitatea lor, cu atât mai mult cu cât înțeleg complexitatea procesului de jurizare, din postura de fost membru al comisiei care desemnează și monitorizează Capitalele Europene ale Culturii, precum și din postura de actual membru al comisiei care acordă distincția „European Heritage Label” din partea Comisiei Europene.

Sprijin pentru Republica Moldova, pe model Bolojan

Le-am promis că voi sprijini ideea de extindere a acestei titulaturi către toate țările din Europa, și aici mă gândesc ce șansă ar fi și pentru Republica Moldova, de a se remarca prin patrimoniul cultural bogat.

Dar înainte de a mă uita mai departe, sper ca și Timișoara să aplice pentru această distincție, pentru că avem cele mai multe monumente istorice din România, peste 14 000, care așteaptă o recunoaștere oficală a importanței culturale și o punere în valoare la nivel internațional,” a scris președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pe pagina sa de facebook.

În urmă cu vreo zece ani, în Aula Academiei Române, același juriu a discutat despre acordarea unui premiu pentru comunitatea din “Roșia Montană.” Constantin Stoica, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus că minerii merită să intre în Cosa Nostra, apoi s-a corectat.

Aplicațiile se pot depune AICI!

Ucraina câștigă 25 de miliarde de euro pe cereale, în timp ce fermierii români pierd peste două miliarde

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cel mai râvnit burlac din Marea Britanie și-a găsit consoarta
Cu o avere de peste 10 miliarde de lire sterline, Ducele de Westminster, considerat de ...