Rareș Bogdan îi acuză pe eurocrați de blaturi pentru ca românii să rămână europeni de mâna a doua

Andrei Marcu ACTUALITATE POLITIC

Într-o intervenție în plenul Parlamentului European, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan lansează un nou atac asupra eurocraților, pe care-i face vinovați că fac negocieri subterane, care în limbaj fotbalistic, se cheamă blaturi, pentru ca cetățenii români să nu se bucure de privilegiile Schengen.

“Luxemburg este statul cel mai eurooptimist din UE, iar România este, acum, dupa decizia nedreaptă din decembrie pe extinderea SCHENGEN, cel mai europesimist, după ce, timp de 15 ani, a fost în top 5 cele mai optimiste tări proeuropene. Nimeni nu poate anticipa decât o stare de îngrijorare care crește la Bucuresti. Românii au fost loviți cumplit de eurosistem prin neacceptarea lor în Spațiul Schengen, asta după ce au fost tratați ca popor european de mâna a doua prin subvențiile MULT MAI MICI pentru fermieri. Sunt doar două exemple, dar lista e lungă,” a declarant Rareș Bogdan de la tribuna Parlamentului European.

citește și: Doar o coaliție PNL – PSD poate da viitorul primar al Bucureștiului

“Cred că se produc niște negocieri subterane peste capul cetățenilor europeni din est, ignorând dorința lor de demnitate. În fotbal, acestea se numesc blaturi. Când se vor termina aceste negocieri scandaloase care ignoră aspirația românilor? Cine decide peste capetele lor, în numele lor, că legislația europeană Schengen trebuie ignorată cu brio? Dacă în loc de România ar fi fost Germania, sau Franța, sau Olanda sau Austria, tot așa s-ar fi petrecut lucrurile?” – se mai întreabă el, revoltat.

Fără România în Schengen, Uniunea are o fisură. Carena ia apă

La fel ca în trecut Liviu Dragnea, pledează pentru o Europă cu o singură viteză.

“Instituțiile reprezentative ale Uniunii Europene trebuie să-i trateze pe cetățeni în mod egal. Acum nu o fac!

Aud discursuri despre o politică comună în privința frontierelor si despre garduri. Despre ce politică comună vorbim?

Există garduri chiar acum în interiorul UE de care transportatorii români nu pot trece decât după cozi kilometrice granițele Schengen!

Domnul premier Xavier Bettel a spus ca Uniunea Europeană este puternică doar dacă este unită. Sunt de acord. Dar fără România în Schengen, Uniunea are o fisură. Carena vaporului ia apă, exact carena vaporului pe care a fost semnat Acordul Schengen, chiar pe râul Mosel în Luxemburg, domnule Prim-ministru, Bettel,” acuză europarlamentarul din PPE.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Atacurile murdare la adresa acționariatului DETACO, demontate chiar de DNA
Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului ...