De ce Ierusalim?

Alexandru Cristian ACTUALITATE INTERNATIONAL OPINIE

Ierusalimul  poate exista fără Israel dar fără Ierusalim nu poate exista Israelul.

Anumiți oameni sunt născuți pentrua a schimba istoria. Unul dintre acești oameni este Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii. Într-o lume în care xenofobia și antisemitismul cresc, fără să fie remarcate de către oameni, acest om politic a afirmat un adevăr istoric de mii de ani: „Ierusalimul este capitala Israelului-Yerushalayim.”

Un celebru cântec ne învață despre Ierusalimul cel de Aur, Yerushalayim Shel Zahav. Un oraș în care istoria și cultura s-au întâlnit și au realizat împreună lucruri mărețe.  O cetate pe care toate marile imperii au visat să o cucerească, dar  a  rămas, în ciuda vicistitudinilor istoriei, unui singur popor, poporul evreu. Mândria de  a fi contemporant cu un eveniment de preamărire a Ierusalimului  nu poate fi descrisă în cuvinte.

Mărturisesc că una dintre marile mele bucurii din anul 2016  a fost alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii. Ca istoric, geopolitician și om, care reflectează la evenimentele istorice, am presimțit că acest personaj va schimba istoria, în special istoria Israelului. Un act de curaj istoric să recunoască Ierusalimul – capitala statului Israel.

citește și: The New York Times: Scholz a ajuns la Washington spre „finalul jocului” din Ucraina

Am vizitat Ierusalimul cu speranța că acest lucru se va întâmpla, prin decizia unor oameni aduși de istorie pentru a o construi. Țara Sfântă merită un oraș precum Ierusalimul, un oraș încărcat de istorie, cultură și poezie.

Tel Aviv-ul este un oraș modern, dar Ierusalimul e templul lumii

Tel Aviv-ul este un oraș frumos, ecletic cu o splendidă promenadă, dar Ierusalimul este centrul istoriei israeliene și unul dintre templele lumii. Pașii mei prin Ierusalim au reprezentat ca o trăire la fiecare apăsare a istoriei, timpul  a trecut pe lângă mine, am simțit cum renasc în interiorul acestui oraș.

Ierusalim  un oraş care fascinează toate culturile lumii. Întâlnirea cu istoria sa e una mistică. Trecutul respiră în fiecare colţ al acestui oraş unic de pe acest pământ. Iată cuvintele care îmi vin în minte despre acest oraş: „Un oraş cu o istorie milenară, un oraş în care însuşi Fiul Domnului a locuit.”

Minunile se întâmplă şi azi în Ierusalim. Așa am simțit beatificând misterului unei urbe istorice.  Acolo, prin puterea lui Dumnezeu, toată lumea poate veni şi se ruga în linişte la Ierusalim.

Conflictul care macină Israelul este ura nesfârşită a musulmanilor împotriva evreilor, o ură pe care o observi pas la pas, prin gesturi, mimică şi reacţie. Cine nu vine în Israel, nu trăieşte în acest loc şi nu vorbeşte cu oamenii nu poate înţelege dimensiunea culturală a conflictului. A comenta fără sa ai vreo idee este o caracteristică într-o lume aşa zis modernă.

Ierusalim – Orașul plin de speranță al omenirii

De mii  de ani, capitala statului Israel este Ierusalimul. Sunt mândru că România a recunoscut acest lucru milenar. Relația dintre România și Israel este una ce nu poate fi explicată în câteva cuvinte, este o relație unică. Două popoare cu o istorie zguduitoare, legate prin credință că cerul albastru este deasupra noastră și că norii dispar în negura timpului. Dumnezeu a avut mare grijă de ambele popoare.

Simt acest oraș magnific ca un templu al lumii, în care omenirea vine și privește cu speranță la un viitor mai bun. Ierusalimul este unica reședință a statului Israel, o spun cu toată admirația față de celelalte urbi frumoase ale Israelului, Tel Aviv, Haifa, Rishon Le Zion, Ashdod,  Rehovot, Bat Yam, Beer Sheva.

Capitala Eretz Israel este minunatul Ierusalimul, orașul plin de speranță al omenirii.

Nicholas Dima: Cartea „România Mare: Un Ideal Împlinit” este o sursă de cunoaștere

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Bogdan Aurescu vâră România în grupul de sprijin al Vanuatu
România s-a alăturat unei coaliţii-nucleu de 17 state ONU din toate regiunile geografice, iniţiată de ...