Poșta Română aruncă pe geam 4 milioane de euro

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Directorul Poștei Române, Valentin Ștefan, a fost acuzat aseară la emisiunea „Culisele statului paralel” că minte, în cea ce privește funcționarea sistemului de citire a cardurilor de energie, primate de peste 350.000 de români. A organizat „pe repede înainte” o așa zisă licitație, prin care Vodafone a livrat 7000 de PDA-uri, dar fără soft.

Eludând procedurile legale de licitație, a achiziționat prin încredințare directă de la Vodafone România 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile și 8.600 de imprimante mobile. Doar că softul nu funcționează. Procedura de achiziție a fost estimată la 21,75 milioane de lei, fără TVA, iar contractul a fost semnat pentru suma de 15,59 milioane de lei, fără TVA. Mai mulți salariați au făcut o adresă la Curtea de Conturi pentru a verifica legalitatea cheltuirii banilor.

Când a trebuit să explice cum s-au desfășurat lucrurile, Valentin Ștefan s-a încurcat în declarații: de fapt a fost atribuire directă sau licitație.

„Nu este adevărat. Funcționează și au soft. Nu știu dacă documentele pentru licitație au fost încărcate pe SEAP. Nu sunt expert în licitații. Nu știu exact pașii,” a zis șeful Poștei la Realitatea Plus.

„A fost achiziție simplificată, nu a fost licitație”, a spus Anca Alexandrescu.

„Documentație este publică,” a mai spus Valentin Ștefan. El a susținut că respectivele carduri funcționează, dar nu a putut aduce probe.

Directorul Poștei Române a recunoscut că a făcut studii la Sankt Petersburg și că e prieten cu Sebastian Burduja din anul 2017.

Cardurile de energie, emise de guvern, pot fi folosite doar la unitățile poștale.

Conducerea ICR Londra siluiește limba engleză și face grave greșeli de protocol

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Reuters / Căderea Bahmutului. Rușii au cale liberă spre “autostradă”
Șeful mercenarilor ruși spune ca Bahmut-ul este practic înconjurat din toate părțile, relevă sursele Reuters. ...