Se prăbușește interesul britanicilor pentru mașinile electrice!

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Șoferii din Marea Britanie își pierd tot mai mult interesul pentru mașinile electrice, deoarece costurile la energie și prețurile la benzină și motorină continuă să scadă, a sugerat un expert ziarului The Telegraph.

Intenția cumpărătorilor de mașini noi, care se gândesc să achiziționeze un model electric, în acest an, a scăzut la mai puțin de o cincime, comparativ cu o pătrime anul trecut, mai relevă articolul.

Carlos Tavares, șeful Stellantis, care deține marca Vauxhall, a avertizat că actuala clasă de mijloc nu își poate permite costul mașinilor electrice, fără sprijinul subvențiilor de la stat.

Prețuri pipărate

Costul inițial al vehiculelor plug-in a devenit inaccesibil pentru mulți, mai scrie publicația britanică, deoarece inflația fulgerătoare face modelele și mai scumpe. De exemplu, un Volkswagen Golf costă în Marea Britanie de la aproximativ 25.000 de lire sterline în sus, în timp ce un VW ID.3 – complet electric – de dimensiuni similare pornește de la aproximativ 36.400 de lire sterline. Prețurile pentru modelul Nissan Leaf, alimentat cu baterii, încep de la 29.000 de lire sterline, în timp ce modelul său cu motor pe bază de combustie, Juke, pornește de la 20.700 de lire sterline.

Modelul 3 al Tesla se vinde cu 5000 de dolari mai puțin, față de anul trecut, informează revista Fortune.  La Modelul Y scăderea a fost și mai mare de 13.000 de dolari.

Ucraina vrea să interzică un joc pe calculator pentru că glorifică URSS

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Doi europarlamentari liberali se tem de Greblă
Deși voturile erau deja negociate pentru Toni Greblă să fie noul președinte al Autorității Electorale ...