Șeful securității din capitala Brazilei a fost arestat

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Un judecător de la Curtea Supremă braziliană a decis arestarea șefului securității publice din capitală, fost ministru al justiției în guvernul lui Bolsonaro, după ce susținătorii fostului președinte au luat cu asalt clădirile guvernamentale.

Judecătorul Alexandre de Moraes a dispus arestarea lui Anderson Torres, care era ministrul justiției al lui Bolsonaro, înainte de a prelua funcția de șef al securității publice din capitală. Este acuzat că nu a apărat instituțiile publice, când mii de protestatari au vandalizat duminică Curtea Supremă, Congresul și birourile prezidențiale.

Șeful Securității municipale nu se afla în oraș

Torres a fost demis din funcție duminică. El, potrivit Reuters, nu se afla în oraș când au avut loc revoltele, fiind plecat în Florida, încă de la începutul acestei luni. Într-o postare pe Twitter, de ieri, a dezvăluit că se va întoarce în Brazilia de la Orlando, unde se afla în vacanță cu familia sa, și se va preda justiției.

Judecătorul Moraes a mai cerut și reținerea lui Fabio Augusto Vieira, șeful poliției militare din metropolă. Vieira nu a putut fi contactat de reporterii Reuters.

În mandatul de arestare, Moraes a invocat incapacitatea celor doi de a se asigura că există suficiente forțe de securitate. Două dintre probele acuzării sunt: autorizarea a peste 100 de autobuze cu susținători Bolsonaro de a intra în oraș și incapacitatea forțelor de ordine de a închide o tabără în care loialiștii fostului președinte s-au adunat de luni de zile, mai susțin reporterii Reuters.

Într-un discurs public, judecătorul a recunoscut că se interoghează mai mulți lideri ai mișcărilor și că va combate „teroriștii” care cer o lovitură de stat.

Procurorii au cerut instanțelor federale să înghețe activele fostului președinte, ca urmare a vandalismelor de duminică, o acțiune în afara competențelor acestora.

Ioan Aurel Pop: Mircea Vulcănescu nu a săvârșit infracțiuni de genocid contra umanității

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
În adolescență, Zefirelli i-a obligat să filmeze goi / Acum, cer studiourilor Paramount 500 de milioane de dolari
Actorii Olivia Hussey și Leonard Whiting, astăzi în vârstă de peste 70 de ani, au ...