Deutsche Welle: Nicolae Ciucă poate rămâne premier și după rotativă

Andrei Marcu ACTUALITATE OPINIE POLITIC Principal

În 25 mai 2023, conform protocolului de guvernare dintre PNL și PSD, funcția de premier ar trebui preluată de un representant al social-democraților, Marcel Ciolacu, având prima șansă.

”În mediul PSD-PNL se discută despre rămânerea lui Nicolae Ciucă în fruntea guvernului și după 25 mai: un cadou otrăvit acceptat, pare-se, de PNL, susține Sabina Fati, editorialista Deutsche Welle.

De ce ar accepta liberalii un astfel de aranjament, care să le impute în ochii electoratului întreaga responsabilitate a guvernării la alegerile din 2024? Doar pentru promisiunea iluzorie că după alegerile de anul viitor Nicolae Ciucă ar primi din nou funcția de premier, fiindcă printr-un accident istoric Marcel Ciolacu ar deveni președinte? Cum s-ar putea lăsa liberalii păcăliți de un astfel de scenariu bazat doar pe iluzii? -se întreabă editorialista DW. https://www.youtube.com/watch?v=qAy81YNgriY

PSD nu se dă de ceasul morții să preia șefia cabinetului

„Pentru PSD ar fi soluția ideală să rămână în guvern, cu ministere bănoase, dar fără responsabilitatea primului ministru, în așa fel încât în campania electorală din 2024 să poată arunca vina pentru nereușite pe liberali și să-și asume doar succesele. Social-democrații par să aibă deja o strategie de campanie, Marcel Ciolacu a învățat să vorbească liber, discursul lui rudimentar se îmbunătățește, temele predilecte pentru electoratul PSD sunt aduse în atenție periodic, iar televiziunile de știri arondate partidului fac servicii permanente”, este de părere DW.

citește și: PNL Timiș are un prim candidat la alegerile locale din 2024: Cosmin Tabără

„Liberalii n-au nicio șansă de izbândă rămânând în îmbrățișarea PSD și jucând în același timp ca adversari. Dacă păstrează fotoliul de premier și intră în capcana PSD, rotativa se va dovedi fatală pentru ei. Dar, poate, în PNL există un proiect paralel în care liberalii își aleg un lider autentic prin vot corect, nu impus de la Cotroceni: un lider cu instincte politice vii, care știe când să se retragă din jocul social-democraților, care simte groapa în care se afundă PNL și care găsește breșa de fugă”, mai spune DW.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ioan Aurel Pop: Mircea Vulcănescu nu a săvârșit infracțiuni de genocid contra umanității
Istoricul clujean Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, sare în apărarea lui Mircea Vulcănescu. Cercetând ...