PNL susține că e dreptul românilor să afle despre ce s-a întâmplat la revoluție

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Purtătorul de cuvânt al PNL,Ionuț Stroe, susține că desecretizarea Dosarului revoluției, făcută de SRI, face parte din procesul de transparență instituțională, lansat de mai mult timp.

“Victimele şi familiile care au suferit la Revoluţie merită să afle, în sfârşit, situaţiile şi numele comuniştilor care le-au adus atât de multă suferinţă, iar noi, ceilalţi, trebuie să ştim câţi dintre aceştia au continuat să ne conducă la cel mai înalt nivel

„Desecretizarea dosarului despre zilele Revoluției de către SRI sper să aducă cu ea dreptatea și adevărul pe care cu toții le merităm. Azi avem, poate nu prea tarziu, răspunsuri care ne-au fost ascunse cu bună știință.
Este un drept și o obligație să aflăm ce s-a întâmplat în decembrie 1989, care a fost implicarea fostei Securități comuniste și cine sunt vinovații,” a mai spus Stroe.

Documentul făcut public de către SRI acoperă numele torționarilor sau a responsabililor de atrocități, în numele GDP-ului. SRI susține că poate dezvălui identitățile la cerere.

Documentele din dosarul declasificat fac parte din investigațiile Comisiei “Decembrie 1989”, instituită în anul 1991 în Senat cu scopul de a cerceta evenimentele din Bucureşti şi din ţară din perioada 1- 31 decembrie 1989, condusă de senatorul PNȚCD, Valentin Gabrielescu.

Constituția SUA nu e cea mai veche din lume. Unde a apărut prima oară un astfel de document?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Alin Nica îl acuză pe senatorul USR, Raoul Trifan, că n-are școală
Senatorii liberali au ieșit de la vot din comisia de buget când senatorul USR, Raoul ...