Primarul liberal din Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, reținut de DNA

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

Primarul liberal din Otopeni, Silviu Gheorghe, a fost reținut de DNA, timp de 24 de ore, pentru un prejudiciu de 35 de milioane de lei.

În calitatea sa de ordonator principal de credite, edilul Gheorghe Constantin Silviu și directorul executiv Vlad Constantin ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și ar fi acceptat la plată și achitat în mod nelegal suma totală de 35.916.006 lei, din care:
– 25.421.080 lei reprezentând inițial cheltuieli nejustificate pentru materiale pe care în realitate executantul nu le-a achiziționat. Ulterior, pentru a se justifica într-un fel plățile nelegale, ar fi fost întocmită o situație de lucrări (organizare de șantier deși în acea fază nu erau prevăzute astfel de lucrări) cu o valoare identică, prin care s-ar fi creat doar aparența unei compensări între valoarea ”stornată” a ”procurării materialelor”, de 25.421.080 lei, cu o valoare asemănătoare, a unor lucrări de organizare de șantier, care în realitate nu au fost realizate,”, se spune în comunicatul DNA.
În dosar există șapte persoane, suspecți și inculpați, cărora li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală. Totodată, o serie de directori și de funcționari care au avizat lucrările sunt considerați suspecți.

citește și: Poetul Dinu Flămând consideră că noua conducere a ICR aruncă literatura română în groapa totalitară

La data de 15 septembrie 2022, inculpații Gheorghe Constantin Silviu și Vlad Constantin urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Românii consumă de 15 ani lăcuste
Colorantul alimentar E120, Carminul, este consumat de mai bine de 15 ani de către români, ...