Un lider socialist austriac vrea naționalizarea OMV

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC Principal

„Acționarii, afară din OMV!” Tot mai multe voci vorbesc în Austria despre șeicii petrolului de la OMV care jefuiesc consumatorii.

Narativul e simplu. Prețul la carburant sărăcenște lumea. Viceprefectul landului „Austria Inferioară”, fostul general de poliție, Franz Schnabl, liderul regional al partidului social-democrat, SPÖ, a cerut ca Austria să revină ca proprietar majoritar al companiei OMV, proprietara Petrom și a prezentat un plan concret pentru limitarea prețului combustibilului, conform cotidianului KURIER din Viena în ediția sa de seară din 28.07.2022.

citește și: Românii jecmăniți la pompe. Profit uriaș al statului și al OMV

Franz Schnabl a subliniat că, în timp ce OMV-ul prosperă, austriecii nu-și mai permit să plătească prețul piperat al combustibilul la pompă.

Șeicii fac bani mulți în Austria

Ziarul KURIER descrie OMV, citândul pe politicianul social-democrat, drept „proprietatea comună a austriecilor” și continuă: „transferurile lunare de miliarde de la șoferi către șeici petrolieri și alți acționari ai OMV-ului duc la sărăcirea treptată a Austriei. OMV trebuie să-și asigure în primul rând mandatul de aprovizionare pentru compatrioți.”

Naționalizare nu este posibilă fără o decizie guvernamentală. În actuala compoziție de putere este un fapt greu de imaginat, în prezent, comentează analiștii de la Viena.

Fondul de investiţii IPIC (International Petroleum Investment Company) din AbuDhabi deține peste 25 % din acțiunile concernului austriac, care are 51% din Petrom și a realizat recent un profit uriaș în România.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Percheziția care aprinde America
După percheziționarea vilei lui Trump din Florida, analiștii americani vorbesc despre escaladarea conflictului dintre democrați ...