Din Echipa Secolului, nu poate lipsi linia de foc: Bindea-Beke-Ciolac-Schwartz-Dobay

Marius Ghilezan fotbal ACTUALITATE OPINIE

Naționala României de fotbal a pierdut lamentabil în Muntenegru, cu 2-0, cu un Chiricheș Zombie, în apărare, asta în timp ce Ungaria bătea Anglia, în fața a 40.000 de copii (adulții nefiind lăsați în tribune).

România a pierdut din nou (0-2, cu Muntenegru, în deplasare), pentru că are un antrenor teleghidat de forțele ascunse și cu jucători cu picioare de lemn. Asta, în timp ce Ungaria bătea cu 1-0 Anglia, la Budapesta, în fața unui cor imens de 40.000 de copii. Aceștia au huiduit copios la începutul meciului, când fotbaliștii englezi au îngenunchiat, în ritualul progresist, pentru susținerea BLM.

În apropierea aniversării a 100 de ani, de la primul meci al Naționalei României, în Serbia, 1922, organizat în onoarea căsătoriei Prințesei Mignion (Maria, fiica Reginei Maria) cu  Alexandru, regele sârbilor, FRF a lansat o platformă în care suporterii pot compune Naționala ideală a tuturor timpurilor. Doar că mulți mari jucători români lipsesc.

Fanii își pot compune echipa favorită pe Peluza Tricoloră. 

Dream team:Bindea-Beke-Ciolac-Schwartz-Dobay

Dacă imaginarul meu ar putea face echipa celestă a României, din toate timpurile, aș merge cu ochii închiși pe scheletul Ripensiei, cea mai titrată echipă de fotbal din istorie.  Aș trimite în teren, fără să mă fac de râs,  linia de forță Bindea-Beke-Ciolac-Schwartz-Dobay.

Acești cinci jucători, conform martorilor pe care i-am prins în viață, jucau precum Barcelona de azi. O țesătură de pase. Demarcări spectaculoase. Șuturi imparabile.

Ripensia a bătut bătea  Milan-ul cu 3-0 la București, pe Unirea Tricolor. Trecea la pas de Vasas  și Ujpest din Budapesta.

În Franța erau vedete.

Așa că în echipa din visul meu, nu aș ezita să-l trimit în poartă pe Pavlovici, iar linia de înaintare, o linie de foc: Bindea-Beke-Ciolac-Schwartz-Dobay.

Pe lângă acești titani, Chiricheș și echipa lui sunt liliputani.

Legendele impresionează mai mereu pentru că eroii sunt fără de moarte.

citește și: Securistania

Extrema dreaptă SILVIU BINDEA era funcționar la Servicul Tehnic al Primăriei Municipiului Timișoara.

Extrema stângă ȘTEFAN DOBAY era angajat la fabrica de argint Timișoara. I se zicea Tunarul. A început să joace fotbal în Piața Kuttl din orașul florilor.

Vârful de poveste ALEXANDRU SCHWARTZ, marca la fel de senin ca Dumitrache.

Portarului Ripensiei, Dumitru Pavlovici, i se zicea Pantera neagră din Mehala. N-a avut egal în lume, la viața lui.

Între 1930-1940, Naționala României se făcea pe scheletul Ripensiei, de departe cea mai profesionistă echipă de fotbal din istorie.

FOTO: Primul-ministru Vaida Voivod, împreuna cu soția, înmâneaza, în vara anului 1933, prima „Cupă a Romaniei” lui Ghiță Ciolac, căpitanul echipei Ripensia Timișoara

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Foto: Floriana Jucan
Cartea „Războiul din Ucraina,” la Bookfest 2022
Epopeea „Războiului din Ucraina,” carte scrisă la „puls infinit,” împreună cu Sorin Roșca Stănescu, Adrian ...